22-04-2024

Udičari KSR Delfin ostvarili sjajne rezultate na takmičenju u Herceg Novom

U Herceg Novom je za vikend održano Državno prvenstvo u sportskom ribolovu, odnosno završno takmičenje u najatraktivnijoj disciplini, "štapom iz barke". Udičari KSR Delfin ostvarili su sjajne rezultate.


Foto: Privatna arhiva

Najviše uspjeha su i ove godine imali takmičari "Delfina".

"Nakon dva kruga regionalnih takmičenja, najbolje plasirani ribolovci u Crnoj Gori su se našli u Meljinama da odluče o prvaku države za 2024. godinu. Dosadašnji prvak (za 2023.) je bio član KSR "Delfina" iz Budve, reprezentativac Crne Gore Ivan Dejanović, koji je učestvovao i na ovom takmičenju, pokušavajući da odbrani titulu. Najviše uspjeha su i ove godine imali takmičari "Delfina", a rezultat je bio još bolji, osvojene su dvije medalje i to zlatna medalja, I prvo mjesto Aleksandar Pejović, srebrna medalja, odnosno II mjesto Dejan Cvetković", naveli su u saopštenju iz KSR Delfin.



Malo je nedostajalo da i treće mjesto pripadne klubu iz Budve.

"Naime Dejan Beljkaš je osvojio IV mjesto, a prošlogodišnji prvak, Dejanović je bio 13., u konkurenciji 30 najboljih ribolovaca u Crnoj Gori. Ovo je jedan od najboljih rezultata kluba na državnim prvenstvima, jer se skoro nikada ne dešava da takmičari iz istog kluba osvoje zlato i srebro na prvenstvu države u sportskom ribolovu. Uspjeh je još značajniji, jer ovi visoki plasmani "nose" i bodove za reprezentaciju, tako da trenutno KSR "Delfin" ima 4 takmičara u 12 najboljih, koji konkurišu za mjesto u nacionalnom timu", zaključuju oni.