21-01-2024

Udruženje novinara Crne Gore nagradiće najbolje u 2023. godini

Žiri Udruženja novinara Crne Gore na sjednici održanoj u subotu u Podgorici odlučio je da nagradu za životno djelo dodijeli novinaru Miću Sekuloviću, dopisniku Novosti iz Berana.


Foto: UNCG

Kako se saopšteno iz UNCG, godišnje nagrade za 2023.gpodinu dobili su: Željko Šapurić (Dan), Vesna Dević (Svetigora) i Predrag Nikolić (Radio Kotor).

"Nagrada za reportažu pripala je Bobanu Novoviću novinaru iz Podgorice. Nagrada za kolumnu pripala je Emilu Labudoviću, direktoru Srpske kuće u Podgorici. Nagrada za fotografiju pripala je Borisu Musiću (sajt Mitropolije crnogorsko – primorske).
Nagrada za sajt pripala je Kraljevskoj porodici Srbije", navodi se u saopštenju.

Žiri Udruženja novinara Crne Gore donio je takođe odluku da Spomenicu 150 godina novinarstva u Crnoj Gori dodijeli Nj.E. ambasadoru Ruske Federacije u Podgorici Vladislavu Maslenikovu za očuvanje i njegovanje bratskih odnosa Rusije i Crne Gore.

"Navedene nagrade i priznanja biće uručena na redovnoj godišnjoj Skupštini Udruženja novinara Crne Gore, 23.januara u Plavoj sali u Srpskoj kući u Ulici Stanka Dragojevića b.b. u 12.časova", kazali su iz Udruženja novinara Crne Gore.