26-08-2022

Uhapšen osumnjičeni sa boravkom u Budvi zbog sumnje na utaju poreza i doprinosa

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta, podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužiocu u Kotoru protiv fizičkog i pravnog lica koja se sumnjiče za krivično djelo utaja poreza i doprinosa. Kako su kazali iz Uprave policije, pomenuto krivično djelo na teret se stavlja R.M. (38) iz Republike Albanije, sa boravkom u Budvi i pravnom licu koji je u njegovom vlasništvu.


Ilustracija, Foto: Pexels

Oni su saopštili da se sumnja se da je R.M. kao odgovorno lice i izvršni direktor pomenutog osumnjičenog pravnog lica izvršio krivično djelo na način što je kontinuirano tokom 2019. i 2020. godine, postupajući u ime i za račun tog privrednog društva, u računovodstvenoj evidenciji nije prikazao 11 faktura ispostavljenih drugom pravnom licu, niti ih je iskazao u poreskim prijavama.

"A sve, kako se sumnja, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, na koji način je po osnovu neiskazanog izlaznog PDV-a u iznosu od 52.023 eura i poreza na dobit pravnih lica u iznosu od 22.295 eura, ostvario protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 74.319 eura, na štetu budžeta Crne Gore. R.M. je lišen slobode na graničnom prelazu Božaj prilikom pokušaja izlaska iz Crne Gore", naveli su u saopštenju.