14-02-2024

Uhapšen osumnjičeni za otmicu i silovanje u Tivtu

Službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Tivat uhapsili su E.S. (30) zbog sumnje da je oteo i silovao jednu žensku osobu, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšen osumnjičeni za otmicu i silovanje u Tivtu | Radio Televizija Budva

Foto: UP

Iz policije su kazali da je u subotu, u službene prostorije OB Tivat, došla oštećena koja je prijavila povrede zadobijene nasilnim putem.

Ona je, kako su rekli, odmah transportovana u prostorije Hitne medicinske pomoći Tivat na ukazivanje ljekarske pomoći.

„Policija je došla do sumnje da je oštećena, u petak u večernjim satima, u mjestu Dobrota u Kotoru, protivpravno lišena slobode i odvedena u jednu kuću na teritoriji opštine Tivat, gdje je nad njom izvršeno krivično djelo silovanje“, navodi se u saopštenju.

Iz Uprave policije su dodali da je oštećena narednog dana uspjela da se oslobodi i pobjegne iz tog objekta, te da dođe u prostorije tivatske policije i prijavi događaj.

Prema njihovim riječima, oštećena je nakon ljekarskih pregleda u Hitnoj medicinskoj pomoći Tivat transportovana na ukazivanje dalje ljekarske pomoći u Opštu bolnicu Kotor, gdje su joj konstatovane lake tjelesne povrede.

„Službenici Stanice kriminalističke policije OB Tivat su, u saradnji i po nalozima tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, preduzeli intenzivne aktivnosti u cilju utvrđivanja svih okolnosti i činjenica, te identifikovali i uhapsili E.S. (30) koji se sumnjiči za pomenuta krivična djela“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je, nakon privođenja postupajućem tužiocu, E.S. određeno zadržavanje do 72 sata.