30-08-2017

Uhapšen poljski državljanin zbog izazivanja požara

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Bar su lišili slobode poljskog državljanina zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

Uhapšen poljski državljanin zbog izazivanja požara | Radio Televizija Budva

Naime, dežurna služba CB Bar je, 29.08.2017. godine oko 19,35 časova obavještena da je iznad naselja Vitići u Baru izbio pozar koji prijeti da zahvati okolne kuće. Službenici CB Bar su bili obaviješteni, istog dana, od strane Sektora za vanredne situacije MUP-a da im je prijavljen nestanak poljskog državljanina, koji se izgubio prilikom razgledanja naselja Šušanj i Vitića.

Policijski službenici su na osnovu kriminalističkih mjera i radnji došli do saznanja da je ovo lice u cilju lakšeg lociranja i njegovog pronalaska zapalio vatru.

Po prijemu obaveštenja na lice mjesta su upućeni policijski službenici, službenici Vojske Crne Gore, nadležne službe kao i lokalno stanovništvo u cilju pronalaska S.D.Z. (27) iz Poljske.

On je, kako se sumnja, svojim nesavjesnim postupanjem doveo u opasnost da bude životno ugrozen usljed požara koji je, sumnja se, on izazvao a koji se širio velikom brzinom, pod uticajem jakog vjetra, i prijetio da zahvati okolne kuće.

S.D.Z. je lišen slobode zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i biće uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužiocu na dalje postupanje.