26-06-2014

Uhapšen zbog sumnje da je švercovao heroin i udario policajce

Budvanska policija uphapsila je M.B. (36) iz Budve i zaplijenila oko 20 grama heroina koje je on, kako se sumnja, imao u namjeru da stavi u promet, saopšteno je iz Uprave policije.

Uhapšen zbog sumnje da je švercovao heroin i udario policajce | Radio Televizija Budva

Policija je juče oko 14.30 časova, kontrolisala M.B. u mjestu Dubovica u Budvi.

"Prillikom kontrole M.B. je, kako se sumnja, odbacio od sebe zamotuljak sa heroinom, udario dva policijska službenika koja su ga kontrolisala i pobjegao. Njega su, međutim, policijski službenici ubrzo sustigli i uhapsili", kaže se u saopštenju policije.

Zamotuljak sa materijom za koju se posumnjalo da se radi o heroinu je izuzet, preliminarnom analizom je potvrđeno prisustvo heroina.

Iz policije je saopšteno da kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je M.B. posjedovao heroin zbog njegovog stavljanja u promet.

Policajci su u događaju zadobili lakše tjelesne povrede.

"Budući da je M.B, kako se sumnja, navedene službenike opisanim radnjama sprječavao u obavljanju službenih poslova i zadataka, njemu se krivičnom prijavom, osim krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, na teret stavlja i krivično djelo sprječavanje službenog lica u vršenju službene radnje", navodi se u saopštenju.

Osumnjičeni M.B. je uz krivičnu prijavu, priveden Višem državnom tužiocu u Podgorici.