19-07-2022

„Ultimatum“ Udruženja hotela Crne Gore: Da prestane buka ili se kreće sa podnošenjem prijava nadležnim organima

Udruženje hotela Crne Gore dalo je svim crnogorskim opštinama rok da do večeras počnu s primjenom Zakona o turizmu i ugostiteljstvu, u dijelu koji se odnosi na zaštitu od buke, i najstrožije sankcionišu prekršioce.

„Ultimatum“ Udruženja hotela Crne Gore: Da prestane buka ili se kreće sa podnošenjem prijava nadležnim organima | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Predstavnici Udruženja su poručili da će u slučaju da se nastavi kršenje tog zakona podnijeti prijave nadležnim organima i odštetne zahtjeve prije utuženja.

Iz Udruženja hotela Crne Gore su najavili da će obavijestiti Evropsku komisiju o sistemskom kršenju zakona, naročito prvog kriterijuma za ulazak Crne Gore u EU, koji se odnosi na institucionalnu garanciju vladavine prava i ljudskih prava.

“Problem buke muči crnogorski turizam već decenijama. Nadležni organi ne postupaju po zakonu, a u posljednje vrijeme zabrinjava i udruženo oglašavanje prekršioca zakona bez institucionalne reakcije i sankcija”, rekli su iz Udruženja malih hotela Crne Gore.