16-11-2018

Unčanin: Pauk ne može ukloniti civilno vozilo sa taksi stajališta

Javni poziv za prethodnu konsultaciju u vezi pripreme nacrta Odluke o organizaciji i načinu obavljanja taksi prevoza na teritoriji naše opštine, otvoren je juče i trajaće narednih osam dana, nakon čega će uslijediti Javna rasprava, kazao je savjetnik u Sekreterijatu za komunalno – stambene poslove, Saša Unčanin.

Unčanin: Pauk ne može ukloniti civilno vozilo sa taksi stajališta | Radio Televizija Budva

Kako je kazao za sada ima samo par prijava u vezi donošenja ove odluke.

"To su više komentari koje ćemo uzeti u razmtaranje i iste eventualno staviti u ovaj nacrt Odluke", rekao je Unčanin.

Svi zainteresovani građani svoje savjete i prijedloge mogu da dostave na adresu Sekreterijat za komunalno stambene poslove Trg sunca br.2, i putem e-mail adrese sasa.uncanin@budva.me.

Stavovi će biti ramatrani prilikom utvrđivanja ovog nacrta, a ključne stavke koje će sadržati Nacrt odluke o taksi prevozu.

"U vezi prethodnog iskustva rada na terenu, kao i komentara turista i građana, tako nam i Zakon o drumskom saobraćaju daje neke nove smjernice koje trebamo implementirati u ovoj novoj Odluci. To će prije svega biti značajno u vezi licenci koje mogu bit privremeno ili trajno oduzete,ukoliko se neki preršaj ponavljaviše puta", istakao je Unčanin.

Prethodno veliki broj taksista se žalio na uzurpiranje taksi satajališta od strane civilnih vozila.

"Lokalnom Odlukom se može prepisati u nekom budućem periodu kažnjavanje civilnih vozila koja su parkirana na označenom taksi stajalištu. Ta vozila za sada ne mogu biti uklonjena pauk vozilom, jer ne ugrožavaju saobraćaj, ali će definitivno biti prepoznato kao prekršajno djelo koje će policijac moći da sankcioniše", naglasio je Unčanin.

Čim se donese zaključak kojim se određuje nacrt Odluke, biće javna rasprava gdje će sva zaintersovana lica moći da učestvuju aktivno i daju svoje predloge.

"Očekujemo da će javna rasprava biti održana do kraja ove godine, kako bi se odredbe nove Odluke počele primjenjivati do početka sezone,a taksisiti prilagodili", zaključio je Unčanin.