11-06-2014

Underworld za nezaboravnu završnicu Sea Dance festivala

Vrijeme je za uvježbavanje najsvježijih plesnih koraka jer se pioniri i najznačajniji sastav u istoriji elektronske muzike i neprevaziđeni vladari plesnih podijuma širom svijeta, britanski Underworld, pridružuju impresivnom programu Sea Dance Festivala sa jednom jedinom misijom: da zajedno sa Jamiroquai i Example pokore jadransku obalu ovog ljeta! Njihov nastup na glavnoj bini SDF smještenoj na jednoj od najljepših plaža Jadrana, Jazu kod Budve, predstavljaće savršenu kulminaciju i grandiozan završetak velike, osmodnevne EXIT Avanture, a pored njih nas na glavnoj bini 17. jula očekuje još niz elektronskih izvođača, predstavnika Dance Arene EXITa, koja to veče gostuje na plaži Jaz.

Underworld za nezaboravnu završnicu Sea Dance festivala | Radio Televizija Budva

Ovo je prvi put da će majstori elektronskih nastupa, Karl Hajd i Rik Smit, nastupiti na crnogorskoj obali. Underworld će, nakon osam objavljenih studijskih albuma, nebrojeno mnogo remiksa drugih izvođača i svjetske slave, na Jazu predstaviti neke od svojih najvećih hitova, kao što su Born Slippy, Dark and Long, Two Months Off, Rez, Oich, Oich, King Of Snake, Dirty Epic i mnogi drugi.

Muzička karijera Underworld započeta je prije više od dvadeset godina. U prvoj, gitarski orijentisanoj postavi, Underworld je bio usmjeren ka fanki elektropop zvuku. Osnivačima benda, Rik Smitu i Karlu Hajdu ubrzo se priključuje sada već poznati Daren Emerson i Underworld počinje da osvaja publiku širom svijeta, kada nastaje i njihov prvi tehno album, a od tada postaju vjerni elektronskom zvuku.

Pjesma ‘Born Slippy’, učinila je Underworld jednim od najpoznatijih elektronskih sastava ikada. Pored ogromnog uticaja koji je imala na elektronsku muziku, pjesma i dalje živi kroz remikse mnogih izvođača. Prodata je u više od milion primjeraka i stekla slavu uz pomoć filma ‘Trainspotting’.

Underworld je 2012. godine izabran da kreira muziku za ceremoniju otvaranja Ljetnjih Olimpijskih igara u Londonu, u saradnji sa filmskim rediteljem i rediteljem ceremonije, Denijem Bojlom. Povodom njihovog angažmana oko Olimpijade, Underworld je 2012. godine dobio prestižno priznanje Q magazina za INOVACIJU U MUZICI.