30-04-2024

UP: Duško Knežević izručen Crnoj Gori

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević danas je izručen Crnoj Gori iz Velike Britanije, saopšteno je iz Uprave policije.


Foto: RTCG/arhiva

Kako su kazali u saopštenju, službenici Sektora za borbu protiv kriminala, su danas, uz asistenciju službenika Sektora policije posebne namjene, uspješno realizovali ekstradiciju D.K. (65), državljanina Crne Gore, iz Velike Britanije u Crnu Goru.

"On se potražuje radi vođenja više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem potstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem potstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca", naveli su iz Uprave policije.

Ekstradicioni postupak je, kako su dodali, u veoma kratkom roku, sprovoden od strane Uprave policije i Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore sa jedne strane, i Ministarstva unutrašnjih poslova Velike Britanije (Home Office) uz podršku Kancelarije oficira za vezu Velike Britanije u Beogradu i Ambasade Velike Britanije u Podgorici, sa druge strane.

"Ekstradicija je, rano jutros, realizovana posebnim letom na relaciji London - Podgorica, uz visoki stepen mjera bezbjednosti.
D.K. će biti sproveden Višem sudu u Podgorici na dalju nadležnost", zaključuje se u saopštenju.