10-02-2021

UP: U akciji Zamka 24 lica lišena slobode

Službenici Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – Odsjeka za borbu protiv krijumčarenja droge su danas realizovali opsežnu policijsku akciju vođenu pod kodnim nazivom „Zamka“ u kojoj su slobode lišena 24 lica, saopšteno je iz Uprave policije (UP).


Printscreen: Twitter/Uprava policije

Akcija je, kako su naglasili, sprovođena deset mjeseci sa Specijalnim i Višim državnim tužilaštvom kao i sa međunarodnim partnerskim službama.

"U policijskoj akciji koja je realizovana u ranim jutarnjim časovima, lišena su slobode 24 lica, organizatori i članovi kriminalne organizacije koja se tereti za krijumčarenje velikih količina marihuane, iz pravca Republike Albanije, preko teritorije Crne Gore, ka zemljama regiona i dalje ka zemljama Evropske unije.
U dosadašnjoj istrazi, presijecanjem krijumčarskih ruta koje su koristili pripadnici ove kriminalne grupe u 11 pojedinačnih zaplijena pronađeno je i oduzeto pola tone marihuane. Ista grupa se tereti za krijumčarenje dvije i po tone marihuane", stoji u saopštenju.

U opsežnoj akciji je učestvovalo 180 policijskih službenika – pripadnika Sektora specijalne policije, Stanice granične policije Ulcinj, Centra bezbjednosti Bar, Centra bezbjednosti Nikšić, Centra bezbjednosti Herceg Novi, Centra bezbjednosti Podgorica...

"Izvršen je pretres na 30 lokacija, a slobode su lišeni: S.U., A.K., I.LJ., M.R., D.K., B.I., A.M., I.K.,D.D., S.Đ., D.M., E.N., N.V., M.K., P.K. svi iz Ulcinja, kao i I.P., B.P., T.P., R.K., S.V., S.M., P.D. iz Nikšića, R.P. iz Podgorice i Nj.V. iz Bara", kazali su iz UP.

Prilikom pretresa pronađeno je i oduzeto pet vozila, gliser, pištolj i lovačka puška kao i vaga za precizno mjerenje, novac, više telefona i SIM kartica.

"Imajući u vidu broj lica obuhvaćenih predmetom, količinu i kvalitet prikupljenih materijalnih dokaza jasno je koliki je značaj ovog predmeta srazmjerno kapacitetima, jer bi ovaj rezultat bio odličan i za mnogo veće države i policijske službe. Realizacija akcije „Zamka“ je još jedan pokazatelj uspješnog rada službenika Uprave policije u sprovođenju dugoročnih istraga, kojima se obuhvata veliki broj meta u cilju razbijanja kriminalnih organizacija koje se bave krijumčarenjem droge", zaključuje se u saopštenju.


M.S.