14-04-2024

Uprava policije o hapšenju Lazovića i Katnića: Nastavak ranije započetih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije

Iz Uprave policije oglasili su se povodom jutrošnjeg hapšenja bivšeg visokopozicioniranog pripadnika sektora bezbjednosti Zorana Lazovića i bivšeg glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.


Foto: RTCG

Oni su kazali da su u saradnji sa Specijalnim državnim tužilaštvom, lišili slobode M.K. i Z.L. koji se sumnjiče da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja.

"Naime, predmet radnog naziva “Alfa” je rezultat višemjesečnog rada, međunarodne saradnje i koordinacije Specijalnog državnog tužilaštva sa nekoliko organizacionih jedinica Uprave policije, a posebno Specijalnim policijskim odjeljenjem.

Lice M.K. je bivši glavni specijalni tužilac, dok je Z.L. bivši pomoćnik direktora Uprave policije", navode u saopštenju.

Kako su naglasili, realizacija pomenutog predmeta je samo nastavak ranije započetih aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije i predstavlja kontinuitet aktivnosti u sveobuhvatnom reformskom procesu.

"U toku su pretresi prostorija koje ova lica koriste, na nekoliko lokacija u Crnoj Gori. Tokom današnjeg dana biće privedeni postupajućem specijalnom državnom tužiocu", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.