13-02-2020

URA: "Adriatic properties" krade vodu preko nelegalnog vodomjera

Kompanija koja gazduje Miločerom, Svetim Stefanom i Kraljičinom plažom najvećim biserima crnogorskog primorja, "Adriatic properties" po svemu sudeći krade vodu, tvrde u budvanskom pokretu URA.

URA:

Kažu da su došli u posjed dokumenata, zapisnika sa kontrole vodomjera, iz kojeg se, kako kažu, jasno može vidjeti da kontrolisano brojilo broj: 04422344 nije registrovano u d.o.o "Vodovod i kanalizacija Budva" i da se gradilište ove kompanije sa njega napaja.

"Ako je ovo tačno, a iz zapisnika koji je uredno zaveden dana 05.02.2020. je to sasvim jasno, zaključujemo da se radi o neviđenom skandalu. Dakle, to su ti strateški investitori Vlade Crne Gore, koji navodno treba da ulože milione i suštinski unaprijede turističku ponudu, a u praksi kradu vodu koju će na kraju platiti građani Budve", navode iz budvanske URE.Oni napominju da je kompanija "Adriatic properties" do sada bila akter više afera, od kojih je posljednja ona koja se odnosila na sječu drveća i gradnju u Miločerskom parku.

"Tada su mještani MZ Sveti Stefan organizovali više protesta za odbranu Miločerskog parka od dalje devastacije", ističu u saopštenju, pozivajući nadležne institucije da pod hitno reaguju."Prosto je nevjerovatno da jedna kompanija koja je dobila mogućnost upravljanja tako unikatnim prostorom i vrijednim resursima, izbjegava čak i najelementarnije obaveze i bavi se kriminalnim aktivnosti u ovom slučaju krađom vode preko nelegalnog vodomjera", zaključuje se u saopštenju Građanskog pokreta URA.