21-06-2022

Uređen prostor ispred Akademije znanja

Uprava i zaposleni u Akademiji znanja kompletno su uredili plato i zelene površine oko Akademije, a pristup za osobe sa invaliditetom priveden je namjeni na način što je postavljanjem stubića onemogućeno parkiranje vozila.



“U namjeri da oplemenimo i uljepšamo prostor oko Akademije, kako bi zajedno sa ovim modernim zdanjem činio i estetsku i funkcionalnu cjelinu, pažljivo smo odabrali ukrasno bilje, a kompletan prostor je očišćen i opran, prefarbani grafiti i popravljena polomljena fasada", kazala je za naš portal izvršna direktorica Akademije znanja Valentina Bellenger.



Ona se posebno zahvalila opštinskom Sekretarijatu za komunalno- stambene poslove, koji im je izašao u susret na način što je prilaz za osobe sa invaliditetom konačno priveden namjeni.

"Izmješten je i pješački prelaz, tako da je prilaz sa ove strane Akademije bezbjedan”, istakla je Bellenger.




Postavljen je novi natpis sa imenom institucije, table sa trojezičnim nazivom Akademije, tri zastave, i čitav prostor djeluje uredno i funkcionalno, što bi trebalo da bude na zadovoljstvo svih, a posebno onih koji tu provode vrijeme za odmor ili igru.




"Na žalost, nije tako, a kako su iz Akademije znanja nekoliko puta apelovali na počinioce da ne devastiraju ovaj prostor, zbog čega je angažovano i obezbjeđenje u večernjim satima, i ovoga puta ukazujemo na važnost da svi zajedno doprinosimo ljepšem izgledu našeg grada, i da o javnim površinama vodimo računa kao o zajedničkom dobru", poručila je Bellenger.