30-05-2020

Uređenje akvarijuma reguliše krvni pritisak, rad u bašti opušta

Izaberite hobi koji najbolje odgovora vašim interesima i posvetite mu vrijeme, bez obzira na to koliko vam je dnevni raspored natrpan. To je najbolji način da se riješite stresa i napetosti jer će u to vaše misli biti usredsređene na nešto što volite. Pomak od problema omogućava vam i da ih sagledate na novi način.


Ilustracija (Foto: Pixabay)

Pogledajte svijet kroz objektiv fotoaparata

Vrtlarstvo - Ukoliko volite biljke i zelenilo, boravak na suncu i svježem vazduhu, vrtlarstvo je idealan izbor za vas. Uređenje bašte i briga za biljke opustiće vas, ali i razgibati. Povrće iz vrta razveseliće cijelu porodicu.

Fotografija - Pogledajte svijet kroz objektiv fotoaparata i zapazićete sitnice koje prije niste vidjeli – pogled na neke stvari možete doživjeti drugačije . Fotografišite prirodu, ljude, događaje. Nije važna vrhunska fotografija, nego vaš užitak.

Pletenje - Iako nekima izgleda dosadno, pletenje smiruje i pomaže u oslobađanju od negativnih misli. Ali isto tako podstiče kreativnost pa rezultat može biti divan poklon za neku dragu osobu ili za sebe lično.


Foto: Pixabay

Novi akvarijum - Ukrašavanjem akvarijuma možete da izrazite kreativnost. Užitak posmatranja ribica smanjuje stres, ali i krvni pritisak.

Puzle - Slaganje različitih komadića u jednu sliku zaokuplja misli i skreće ih s uzroka stresa. Isto tako, slažući sliku, razvijate i jačate mozak. Rezultat su svježije i jače misli koje će pomoći da problem sagledate s vedrije strane.

Sviranje - Većinu ljudi opušta slušanje muzike, ali stvaranje sopstvenih nota još više će vas opustiti jer zaokuplja svu pažnju i postaje kreativni ventil. Izaberite instrument koji volite i krenite s učenjem, bez obzira na talenat.

Otkrijte umjetnički dio sebe

Slikanje - Okušajte se u crtanju ili slikanju i otkrijte umjetnički dio sebe bez obzira na to želite li se samo opustiti ili izraziti osjećanja. Tehnike i način slikanja neka budu samo vaš izbor. Slike koje će nastati vašim rukama možete zadržati, ali i pokloniti nekome. Najvažnije je da misli oslobodite od svakodnevnih problema.

Pisanje - Misli i emocije ispišite na papir i odmah ćete se osjećati bolje, a ako ste puni tuge ili bijesa, možete ih i zapaliti. Osim toga, možete otvoriti blog te podijeliti razmišljanja s drugim ljudima.


Izvor: Dnevni Avaz