04-08-2016

Uskoro novi kružni tok u Budvi

Sekretar Sekretarijata za gradsku infrastrukturu i ambijent Opštine Budva, Nikola Divanović, danas je na konferenciji za novinare govorio o aktivnostima realizovanim u proteklom periodu, aktuelnim projektima ovog Sekretarijata, kao i o nekoliko važnijih projekta čijoj će se realizaciji pristupiti po završetku glavne turističke sezone.

Uskoro novi kružni tok u Budvi | Radio Televizija Budva

Divanović je upoznao prisutne predstavnike medija da su, u okviru redovnih aktivnosti ovog Sekretarijata, završeni poslovi na obilježavanju horizontalne signalizacije u gradu, asfaltiranju oštećenja na kolovozima, kao i kontinuirano održavanje zaštitne ograde duž gradskog bulevara.

Govorio je, takođe, i o aktivnostima na kojima Sekretarijat za gradsku infrastrukturu i ambijent trenutno radi u smislu rješavanja administrativnih procedura i pribavljanja neophodne dokumentacije, kako bi se već nakon završetka perioda zabrane građevinskih radova, krenulo u realizaciju istih.

Među najavljenim infrastrukturnim projektima u Budvi, izdvojio je izgradnju kružnog toka na raskrsnici ispred glavne pošte, informišući prisutne da je idejni projekat u potpunosti završen i da će uskoro ovaj dio grada dobiti novi funkcinalan i estetski sardžaj i zonu limitiranog saobraćaja.



Divanović je najavio da će već u septembru biti organizovana javna prezentacija idejnog projekta glavnog gradskog šetališta – promenade, na potezu od budvanskog Starog grada do Zavale. U pitanju je prioritetan kapitalni projekat, kojim se najavljuje kreiranje novog vizuelnog identiteta teritorije opštine Budva.



Najavio je i raspisvanje međunarodnog tendera za izradu projektnog rješenja za postavljanje trajne iluminacije i osvjetljenja Starog grada.



Istakao je i da će na narednom zasjedanju Skupštine Opštine Budva od strane Sekretarijata kojim rukovodi biti predložene Izmjene i dopune Odluke o organizaciji i načinu obavljanja auto-taksi prevoza na teritoriji Opštine Budva, u smisli preciziranja kaznenih odredbi za neregularno obavljanje ove djelatnosti, kao i utvrđivanja gornje granice visine cijana, sa vizijom stvaranja kvalitetnog javnog servisa.

Najavljeno je uređenje staze koja je usljed izgradnje bulevara između Budve i Bečića oštečenja, te uređenje kružnog toka i okolnih površina na cetinjskoj raskrsnici.