26-05-2020

Uskoro polijeću avioni Montenegro Airlinesa, prvi letovi do Beograda

Montenegro Airlines se sprema za komercijalne letove od juna, i to nakon gotovo tri mjeseca pauze koju je prouzrokovala pandemija koronavirusa. Prvi letovi biće ka Beogradu. Kompanija MA je nastavila sa redukcijom saobraćaja do 14. juna 2020. godine, uključujući i taj datum.


“To znači da su svi letovi ka evropskim destinacijama otkazani, osim letova ka Beogradu prema kojem ćemo u početku, odmah nakon otvaranja komercijalnog avio-saobraćaja, letjeti smanjenim intenzitetom. Shodno navedenom planirano je da ka Beogradu, iz Podgorice i Tivta, saobraćamo svakodnevno i to iz Podgorice jednom do dva puta dnevno, a iz Tivta jednom dnevno svim danima u nedjelji”, saopšteno je CdM-u iz nacionalnog avio prevoznika.

Kako ističu u izjavi za CdM, u posljednjoj nedjelji juna očekuju uspostavljanje i postepenu normalizaciju saobraćaja ka svim redovnim evropskim destinacijama.

Aerodromi Crne Gore su u prvoj fazi ublažavanja mjera koje je donijelo Nacionalno koordinaciono tijelo, a koja je počela 20. maja, otvoreni za letove generalne avijacije koji mogu biti privatnog ili poslovnog karaktera.

Crna Gora će početkom juna otvoriti granice, ali u početku samo za određene zemlje sa istom ili slučnom epidemiološkom situacijom.

<<
Premijer Duško Marković je kazao da testiranje nije previđeno.

Evropska komisija je prije nekoliko dana preporučila otvaranje nesmetanog putovanja između regiona sa istom ili sličnom epidemiološkom situacijom.

Kada su letovi u pitanju, iako se o tome dugo razmišljalo, ipak EK ne preporučuje obezbjeđivanje praznih sjedišta u avionima.

EK preporučuje nošenje maski i druge zaštitne opreme. Postoje protokoli i prilikom ukrcavanja i izlaska iz aviona.