18-05-2022

Uskoro povezivanje Crne Gore sa 25 destinacija

Aerodromi Crne Gore će u narednih mjesec i po povezati Crnu Goru sa 25 svjetskih destinacija, saopštio je zamjenik izvršnog direktora te kompanije, Petar Radulović.

Uskoro povezivanje Crne Gore sa 25 destinacija | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

On je saopštio da će, shodno činjenici da se približava sezona, na piste Aerodroma Crne Gore slijetati turisti iz svih krajeva svijeta.

“Destinacije sa kojih ćemo dočekivati putnike u Podgorici su Almati, Katovice, Milano, Luksemburg, Poznanj, Jerevan, Paradubice i Tel Aviv, a u Tivtu su to Štutgart, Kopenhagen, Stokholm, Rijad, Oslo, Helsinki, Ženeva, Ljubljana, Prag, Banja Luka, Bratislava, Minhen, Frankfurt, Kraljevo, Niš i Viljnus, od čega su nove destinacije Tel Aviv, Paradubice, Jerevan, Poznanj na aerodromu Podgorica i Rijad, Kraljevo i Prag na aerodromu Tivat“, precizirao je Radulović.

On je, kako se navodi u saopštenju, napomenuo da je Crna Gora trenutno preko podgoričkog aerodroma povezana sa 33 destinacije, a preko tivatskog sa čak 35.

“Ostajemo ključna karika razvoja crnogorskog turizma i privrede”, poručio je Radulović.

On je rekao da se u kompaniji nadaju da će ovu godinu završiti boljim poslovnim rezultatom u odnosu na prošlu.

Radulović je podsjetio na prva četiri mjeseca koja su ohrabrujuća s obzirom na to da je zabilježen rast u broju putnika u odnosu na prošlu godinu od 200 odsto, a da je broj opsluženih vazuhoplova veći 100 odsto.

Da će dinamika vazdušnog saobraćaja biti intenzivnija, ukazuju i najave letova za IATA ljetnu sezonu ove godine.

Kako je najavljeno iz Aerodroma, od 1. juna Air Astana letjeće na relaciji Almati-Podgorica od dva do tri puta sedmično, a već od 4. juna, ova kompanija realizovaće i četiri leta sedmično.

Od 2. juna Lot Polish Airlines, koji od ranije saobraća od Varšave do Podgorice i to pet puta sedmično, uvodi još jedan let iz glavnog grada Poljske.

Osim Lot Polish Airlines-a, već od 16. juna, iz Varšave i Katovica ka Podgorici, letjeće i Wizz Air.

“Upravo će Wizz Air od 2. juna otvoriti i liniju iz Milana ka Podgorici, a mjesec kasnije, dakle od 2. jula, kompanija Luxair saobraćaće iz Luksemburga ka Podgorici”, navodi se u saopštenju.

Takođe, u toku je usaglašavanje u vezi sa letovima kompanije Enter Air koja bi od 2. juna trebalo da leti na liniji Poznanj-Podgorica.

Prema najavama, crnogorski nacionalni avio-prevoznik, ToMontenegro, će od 3. juna letjeti iz Jerevana, od 4. jula iz češkog grada Pardubice, a od maja i iz Tel Aviva ka Podgorici.

Prema najavama za Tivat, od 1. juna se očekuju letovi kompanije Flynas iz Rijada i Norwegian int. iz Helsinkija.

Već od 4. juna uslijediće letovi Lufthanse iz Minhena, a od 15. maja i iz Frankfurta.

Od 5. juna je najavljeno da će Eurowings letjeti iz Štutgarta, SAS od 25. juna iz Kopenhagena, a od 28. juna i iz Stokholma.

Kompanija Norwegian shuttle najavila je letove iz Osla od 17. juna, a Easy jet od 29. juna planira letove iz Ženeve.

Letove iz Ljubljane ka Tivtu od 13. juna najavio je ToMontenegro, dok od 18. juna otvaraju liniju iz Praga, a od 15. juna i iz Banja Luke.

Air Montenegro će, takođe, od 30. juna letjeti i iz Bratislave za Tivat.

Od 15. juna na aerodrom u Tivtu slijetaće i avioni kompanije Air Serbia iz Kraljeva i Niša.

“Očekuje se da UAB AVION EXPRESS od 9. juna saobraća iz Viljnusa. I Turkish Airlines je najavio da će od 11. juna uvesti liniju iz Istanbula za Tivat”, zaključuje se u saopštenju.