25-04-2024

Uskoro u funkciji parkiralište kod City-a, dva sezonska u Petrovcu i garaža u Rafailovićima

Kada sredinom juna, kako je najavljeno, bude završena rekonstrukcija u centru grada, u funkciju će biti vraćeno parkiralište City, čime će Parking servis raspolagati sa oko 1.500 parking mjesta.


Foto: Portal RTV Budva

Pored toga, u susret turističkoj sezoni, ovih dana su počele pripreme na otvaranju dva sezonska parkinga u Petrovcu, a u funkciji će biti i garaža u Rafailovićima, kazala je PR Parking servisa Verica Kaljević u razgovoru za Radio Budva.

„Posljednjih mjeseci nedostaje parking prostora u samom centru grada i ograničeni smo kada je u pitanju kretanje, kako ljudi sa vozilima, tako i pješaka. Brojka od 1.500 mjesta na parkingu City je zaista brojčano ohrabrujuća, i riješiće izvjesne probleme u velikoj mjeri, ali svjedoci smo da ni taj broj nije adekvatan tokom turističke sezone“, objasnila je ona.


Foto: Portal RTV Budva

Takođe, Kaljević je najavila osposobljavanje dva parkirališta u Petrovcu, kao i garaže u Rafailovićima i istakla da tehnička služba Parking servisa već postavlja odgovarajuću opremu na parkiralištima Voli i Pošta.

„Ova parkirališta će od 1. maja biti u funkciji i donekle će omogućiti stanovnicima Petrovca i njihovim gostima da lakše saobraćaju u ovom mjestu. Zatim, značajna je i garaža u Rafailovićima, i očekujemo da ćemo taj broj parkirališta uvećati za nekih 300 mjesta, što će biti značajna potpora turističkoj sezoni“, istakla je ona.

Podsjećamo, u nedjelju počinje Abrum, a od ponedjeljka su karnevalske grupe već u Budvi, nakon čega slijede i prvomajski i uskršnji praznici. U tom kontekstu, Kaljević je istakla da je Parking servis spreman, te da ih dugogodišnje iskustvo ohrabruje da će i ove godine sa zadovoljstvom pružiti kvalitetnu podršku predstojećim događajima.

M.O.