26-09-2022

Uspješna ekspedicija: Crnogorski planinari na najvišem vrhu Olimpa

Na najvišem vrhu Olimpa Mitikasu (2.918 metara) u Grčkoj zaviorila se crnogorska zastava, u četvrtak 22.septembra 2022.godine.


Foto: Privatna arhiva

Crnogorsku planinarsku ekspediciju OLIMP2022 organizovao je Klub vojnih planinara Crne Gore "KAPETAN", povodom jubileja deset godina postojanja i uspješog rada, uz podršku Planinarskog saveza Crne Gore.

U ekspediciji je učestvovalo 49 planinara iz osam planinarskih klubova (PK "Berane", PK "Cmiljače", PK "Gorica", PK "MAK", KVP "Kapetan", PK "Očnjak", PK "Subra" i PK „Visokogorci Crne Gore“). Tokom ekspedicije, ispenjana su tri vrha Skala, Skolio i Mitikas. Na najviši od njih Mitikas (2.918 metara) ispelo se 39 planinara, među kojima je bila i naša sugrađanka Liljana Stijepović.


Stijepović na najvišem vrhu Olimpa, Foto: Privatna arhiva

Klub vojnih planinara Crne Gore "KAPETAN" je osnovan 2012. godine s ciljem promovisanja planinarstva, planinarenja, svih sportova u planini, ljepota planina Crne Gore i zdravih stilova života u Vojsci Crne Gore kao i vrijednosti Vojske Crne Gore u građanstvu Crne Gore.

U protekloj deceniji klub je ostvario zapažene rezultate i dao značajan doprinos razvoju i unapređenju našeg planinarstva.


(Portal RTCG/M.S.)