06-01-2023

Uspješni nastupi budvanskih muzičara tokom novogodišnjih svečanosti ispred Starog grada

Novogodišnje svečanosti na trgu ispred Starog grada u Budvi koje tradicionalnih privlače veliki broj posjetilaca iz našeg regiona, bile su prilika da se široj javnosti predstave i budvanski muzički sastavi i izvođači. Tim povodom za portal RTV Budva utiske su sumirali frontmen benda „RefugeeJesus & Apostles“ Branko Žerajić i Nikola Bečić koji nastupa pod scenskim imenom DJ CHBX.


Žerajić i Bečić, Foto: TO Budva

„RefugeeJesus & Apostles“ nastupili su 1. januara, a frontmen Žerajić ističe da svakom muzičaru imponuje kada je dio brenda poput budvanske Nove godine.

"Podjeliti binu sa najvećim zvijezdama jugoslovenske muzičke scene pred prepunim trgom je odista nezaboravno iskustvo. Naš bend je održao koncert za pamćenje. Pričam o utiscima ljudi koji su nas prvi put čuli, slali nam poruke na instagramu kao i fotografije i snimke sa koncerta. Što se nas lično tiče, izuzetno smo zadovoljni samom svirkom i onim što smo imali priliku da čujemo kao povratnu informaciju. S druge strane, ostaje gorak ukus u ustima zbog nekorektnog tretmana nas kao benda, pogotovo što je Budva naš grad koji je u finalu za Evropsku prijestonicu kulture. Detaljnije o svemu ću moći da govorim nakon što održimo sastanak sa organizatorima koji je najavljen nakon praznika", istakao je on.


Grupa „RefugeeJesus&Apostles“ na novogodišnjem koncertu, Foto: Igor Benić

Žerajić se kratko osvrnuo i na aktivnosti grupe u prethodnoj 2022, a najavio je i planove benda u ovoj godini.

"Posle izlaska iz perioda u kome su svirke bile zabranjena tema konačno nas je sunce pogledalo te smo naš rad imali priliku da predstavimo širom Crne Gore, a uskoro ćemo nastupati i u Beogradu. Veliki broj svirki je iza nas u ovoj godini i kruna svega je bio upravo ovaj koncert. Uradili smo i novu pjesmu s imenom "Hiljadu boja" i sada radimo na njenoj ekranizaciji nakon čega će biti predstavljena široj publici", najavio je Žerajić.

Nikola Bečić koji nastupa pod imenom DJ CHBX zahvalio se lokalnoj turističkoj organizaciji i EXIT-u na prilici da učestvuje u novogodišnjem projektu u Budvi.

On je na bini ispred Starog grada nastupio 30. decembra u okviru večeri koja je bila posvećena elektronskoj muzici.


Nikola Bečić - DJ CHBX, Foto: TO Budva

"Zahvalan sam na prilici da sa ostalim kolegama, koji su prepoznati kao ozbiljni producenti i DJ-evi širom svijeta, budem dio događaja na kojem su u velikom broju mogli da uživaju brojni obožavaoci elektronske muzike. Utisci su, naravno, pozitivni, prvenstveno na profesionalnosti Sky music ekipe. Bila je to lijepa prilika da se "zavrti" na jednom od najboljih zvučnih sistema na kojim sam radio, a cjelokupni doživljaj u toku mog seta bio je zadovoljavajuć", kazao je on.

Naš sagovornik kratko se osvrnuo na prethodnu, kao i planove u 2023. godini.

"U 2022. godine u prvom kvartalu bio je ograničenje u svakom pogledu, ne samo za mene nego i za ostatak svijeta zbog situacije protekle dvije godine. Naravno, nakon stabilizacije su došli ponovni eventi, organizacije i prilike da se nastave ideje koje su trebale da se realizuju a bili su na pauzi. U međuvremenu je nastala jedna organizacija bazirana u Budvi pod nazivom “United Tones” kojoj je plan da Budvu kao destinaciju i ljubav prema elektronskoj muzici, i to sve spoji u nešto po čemu ćemo biti, nadam se uz puno truda, prepoznati ne samo ovdje nego i šire. U protekloj 2022. kao highliht mogu da obilježim nastup na Sea Dance-u, kao i mnoštvo nastupa i organizovanih evenata koji su bilo uspješni. Plan za 2023. jeste da se posvetim produkciji, kao i, nadam se, da izbacim prvi EP ili eventualno album. Takođe su u planu dva-tri veća dogadjaja pod našom gore navedenom organizacijom “United Tones”, a priželjkujem i ponovni nastup na Sea Dance-u", istakao je Bečić.

Podsjetimo, brojna publika u Budvi u novu 2023. godine ušla je sa Gibonnijem, a građani i posjetioci mogli su da uživaju i u nastupima „Dubioze kolektiv“, Konstrakte, Dina Merlina, kao i budvanskih sastava „Izi Bejb“ i „Jack Lupino“.


„Izi Bejb“ i „Jack Lupino“, Foto: Igor Benić

Budva je decenijama prepoznatljiva kao vodeća destinacija kada je u pitanju doček Nove godine, a prema procijenama lokalne turističke organizacije na koncertima ispred Starog grada krajem decembra prošle i početkom ove godine boravilo je preko 50 hiljada ljudi.


M.S.