30-03-2021

Vakcinacija zaposlenih u medijima počinje u četvrtak

Vakcinacija zaposlenih u medijima počeće u četvrtak 1. aprila, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja. Kako su kazali, svi zaposleni u Podgorici vakcinisaće se na novom punktu, u Domu JNA. Medijski radnici u ostalim opštinama vakcinisaće se na postojećim punktovima u tim gradovima.


Foto: portal RTV Budva/arhiva

Iz Ministarstva su zamolili interesente da sa sobom ponesu legitimaciju ili bilo koji drugi dokaz o radnom angažmanu. Frilenserima je, naveli su u saopštenju, dovoljno da, kao dokaz, pokažu tekst ili prilog čiji su autori.

"Ministarstvo zdravlja poziva na solidarnost među samim redakcijama u vezi sa prioritetom vakcinacije onih koji su na terenu (novinari, voditelji, snimatelji i fotoreporteri), ali konačnu odluku o redoslijedu prepuštamo vama. Zvanična prijava za registraciju nije potrebna", kazali su iz ovog resora.

Oni su, takođe, apelovali da prilikom eventualnog čekanja u redu bude držana distanca uz obavezno nošenje maske.

Dodali su da će informacija u vezi sa početkom vakcinacije pomoraca, zaposlenih u Upravi policije, Vojsci Crne Gore, prosvjeti i javnoj upravi biti objavljena naknadno.

Kontakt osoba za vakcinaciju zaposlenih u medijima je konsultantkinja u Ministarstvu zdravlja, Milica Minić, a zainteresovanima je na raspolaganju broj telefona 069 290 004.

Na području Budve imunizacija je počela 23. februara kada su prve doze vakcine Sputnjik V primili štićenici Doma za stare u Petrovcu. Dan kasnije, imunizacije je obavljena i u Domu zdravlja.

Vakcijancija građanstva je počela 10. marta, a prošle sedmice započeta je i imunizacija starosne dobi od 75 do 79 godina.


M.S.