01-05-2023

Vaterpolisti Budve osvojili treće mjesto u domaćem šampionatu

Vaterpolisti Budve savladali su u subotu na svom bazenu Kataro sa 16:11 i sa 2:1 u pobjedama osvojili treće mjesto u Prvenstvu Crne Gore.


Foto: PVK Budva

U doigravanju koje je počelo 24. aprila na bazenu "Dragan Trifunović" u našem gradu Kataro se poveo u seriji nakon trijumfa od 12:8.

Ipak, Budvani su uzvratili na gostovanju u Kotoru sa 19:11, nakon čega su došli do preokreta i iz plej-ofa izašli kao bolji tim.

U izjavi nakon posljednjeg duela sa Katarom, trener VK Budva Igor Martinović zahvalio je igračima na profesionalnom i odgovornom radu tokom naporne sezone u kojoj je, kako je kazao, bilo i uspona i padova.

"Želim da se zahvalim upravi kluba na mukotrpnom i veoma zahtjevnom radu izvan bazena. Hvala svima koji ste nam pomogli oko i na bazenu (sekretar kluba i fotograf). Najveću zahvalnost dugujem mojim saradnicima i kolegama Marku Franeti i Dragu Pejakoviću, koji su zajedničkim snagama izvukli veliki teret ove sezone. Takođe, dugujem veliku zahvalnost gdinu Tomasu Niklanovicu i njegovoj porodici na bespoštednoj pomoći klubu i igračima. Sve čestitke za osvojeno treće mjesto i hvala budvanskoj publici što nas je bodrila i gurala naprijed", istakao je Martinović.

Za titulu u Prvenstvu Crne Gore ove sezone bore se Jadran i Primorac. Jadran je u prvom meču prošlog četvrtka pred svojim navijačima slavio sa 11:5. Drugi duel finalne serije na programu je večeras u Kotoru, a finale se igra na tri pobjede.


M.S.