20-02-2023

Vaterpolistima Budve peto mjesto u regionalnoj A1 ligi

Prethodnog vikenda u Zrenjaninu je odigran posljednji ovosezonski turnir u regionalnoj A1 vaterpolo ligi. Na turniru je učestvovala i ekipa Budve koja je upisala po jednu pobjedu, remi i poraz.


Vaterpolisti Budve u Zrenjaninu, Foto: PVK Budva

Izabranici Igora Martinovića u petak su poraženi od domaćina Proletera rezultatom 13:11. Dan kasnije uslijedio je duel sa Vojvodinom, Budvani su imali prednost u finišu susreta, ali je tim iz Novog Sada u posljednjim sekundama meča stigao do izjednačenja za konačnih 12:12. U posljednjoj utakmici u Zrenjaninu Budva je slavila protiv Medveščaka (Hrvatska) 19:16.

Vaterpolisti Budve u regionalnoj A1 ligi ostvarili su učinak od šest pobjeda, dva remija i tri poraza, što im je u konačnom plasmanu donijelo peto mjesto u konkurenciji 12 ekipa.

Drugi crnogorski predstavnik Kataro takmičenje je završio na desetoj poziciji.

Primorje izborilo ulazak u elitu, Valis u baražu

Prvo mjesto u drugom rangu lige u kojoj se takmiče ekipe iz našeg regiona osvojila je ekipa riječkog Primorja, koja će se od naredne sezone biti član Premijer lige.

Valis iz Valjeva zauzeo je drugo mjesto i učestvovaće u baražu za ulazak u Premijer ligu, gdje će ekipi iz Srbije protivnik biti pretposljednji tim iz višeg ranga.


M.S.