02-08-2022

Vaterpolo i plivački klub „Budva“ nastupa na EP u Rimu

Takmičari plivačkog kluba Budva Ado Gargović i Jovana Kuljača proteklih sedam dana boravili su u Podgorici gdje su odradili pripreme pred Evropsko prvenstvo koje će biti održano od 11. do 18. avgusta u Rimu.


Foto: Arhiva

Trenerica plivačkog kluba Budva i selektorka reprezentacije Crne Gore, Danijela Franeta istakla je da je ovo sezona za budvanski klub bila veoma uspješna, a jul mjesec su obilježila dva takmičenja.


"Ono što smo uradili na Montenegro Opren-u mislim da je bila dobra uvertira da posle sedam dana završimo sezonu. Što se tiče klubski, na Međunarodnom plivačkom mitingu Srđana i Maksima u Trebinju, moramo biti ponosni na taj rezultat jer smo ekipno bili najbolja ekipa. Takođe, moram istaći da smo bili bez naših četiri, pet najboljih plivača, što zbog virusa, što zbog obaveza. Što se tiče priprema, moramo biti zadovoljni jer smo imali četiri nova državna rekorda i mislim da smo kalendarsku godinu završili sa nevjerovsatnih 595 medalja, oko 26 državnih rekorda i pet pehara za klub. Kada podvučemo crtu, moramo biti veoma zadovoljni", istakla je Franeta za Polis.


Foto: Printscreen

Plivački vaterpolo klub Budva obezbijedio je reprezentativcima Adu Gargović i Jovani Kuljači da pripreme pred evropsko prvenstvo odrade na podgoričkim bazenima.

"Proteklih sedam dana bili smo u Podgorici i maksimalno koristili otvoreni bazen jer će Evropsko prvenstvo u Rimu biti 11. avgusta na otvorenom. Ovom prilikom bih da se zahvalim i Trijatnom klubu Budućnosti i njihovom Savezu koji nam je omogućio jutarnje termine, kao i naravno PVK Budućnost koji nam je izašao u susret da lakše obavljamo svoje aktivnosti", kazala je ona.

Dodaje, da su očekivanja velika.

"Mi smo već imali jedno veliko takmičenje Sjetsko prvenstvo u Budimpešti, u julu mjesecu. Tu smo imali rezultate koji su bili jako blizu svojih ličnih rekorda , što je fenomenalno za taj period. Međutim, sada su nam malo apetiti porasli gdje smo odradili dva ciklusa mini priprema po sedam dana i to po prvi put. Tako da se nadam da će oni popraviti svoja vremena, smao da budu fokusirani i skoncentrisani, da pokušamo da samnjimo tremu na minimum", kazala je Franeta.

Cjelokupan rezultat koji je ostvaren na kraju klubske plivačke sezone je odličan, a budvanski klub je osvojio čak 595 medalja kao i pet pehara.