10-10-2022

Vaterpolo i plivački klub Budva osvojio 38 medalja u Sarajevu

U konkurenciji preko 500 plivača iz 29 klubova, plivči Budve su osvojili 38 medalja, od čega 27 zlatnih, 6 srebrnih i pet bronzanih. Postavljena su i dva nova državna rekorda. Katarina Đurašković u disciplini 50 prsno i Stanislava Petrović u disciplini 100 delfin.



Pehare za najbolje pojedince su osvojili:

Milo Krković, Stanislava Petrović, Jana Borović, Jovana Kuljača i Milos Milenković.

Milos Milenković je pobjednik super finala u trci 50 delfin i pripala mu je nagrada sponzora. U finalnim trkama na kraju programa koje su odrađene u mraku pod specijalnim efektima imali smo naših sedam plivača.



Budvu je predstavljalo 16 plivača na ovom takmičenju.

"Moramo istaći podatak, iako nismo bili brojni,da smo po broju osvojenih medalja na visokom drugom mjestu iza domaće ekipe Sport Time, koja je nastupila sa 70 takmičara.

Poslije malo veće pauze, od čak šest nedelja, a poslije samo četiri nedelje rada mislim da smo na pravom putu da i ovu sezonu budemo u samom vrhu. Na ovo takmičenje smo otišli iz punog treninga i sami rezultati nisu bili u prvom planu, međutim velika želja za takmičenjima je pokazala da možemo da plivamo dobra vremena i u ovoj fazi priprema. Hvala domaćinima na gostoprimstvu, mi volimo da plivamo u Sarajevu, a nadamo se da smo svojim učešćem doprinijeli samom takmičenju", navodi se u saopštenju PVK "Budva".