26-05-2015

Večeras predstavljanje knjige “Kako raste mama”

Večeras u 19:30 sati u budvanskoj biblioteci će biti priređeno predstavljanje knjige “Kako raste mama” autorke Tatjane Kuljača koja će čitati svoje iskrene i nerijetko duhovite zapise o majčinstvu i “slatkim mukama roditeljstva”.

Večeras predstavljanje knjige “Kako raste mama” | Radio Televizija Budva

O temama iz knjige govoriće i psihološkinja Tanja Mitrović a razgovor koji će uslijediti moderiraće Tanja Stanojević.

Posebno interesantna za mlade mame odnosno roditelje koji su to tek postali ili će uskoro postati, promocija će biti održana u dječijem odjeljenju gradske biblioteke u zgradi Akademije znanja u Budvi, a u organizaciji NVO Agora.

Tatjana Kuljača (rođena 1980, u Sarajevu) živi i radi u Bečićima. Knjiga Kako raste mama je prva knjiga koju je napisala, inspirisana svojom djecom i svakodnevnim dogodovštinama koje prate njihovo odrastanje.

Evo kako Tatjana predstavlja svoje pisanje: “Pisanjem sam se počela baviti na blogu www.mamizam.blogspot.com u cilju da pomognem svim mamama koje se nalaze u tom predivnom haosu pokušaja da od djece načinimo najbolje moguće ljude i pri tom ne zaboravimo sebe. Priče obuhvataju sve one nedoumice i svakodnevne situacije koje nam se dešavaju kao roditeljima, pa čak i iz perioda od prije trudnoće, želju za potomstvom koja nas često i koči u ostvarivanju u ulozi majke. Izazovi trudnoće, porođaja, dva različita iskustva, snalaženje sa bebom i isplivavanje iz ludila prve godine bebinog života, preko izazova koje nosi odgajanje djece do uzrasta 5 godina. Negdje, na kraju rada na knjizi, shvatila sam da je ovo malo djelo mnogo više od pukog priručnika za ''preživljavanje'' odrastanja naše djece... “

Njena knjiga je nedavno promovisana i u Centru za kulturu Tivat a publika u Budvi moći će da se druži sa autorkom i upozna sa knjigom koja izaziva pažnju čitalaca, u utorak, u budvanskoj biblioteci, sa početkom u 19:30h.