18-06-2023

Većeras u Budvi nastupa hrvatska grupa Cubismo

U okviru Jadranskog festivala igre na platou između crkava većetas će od 21h nastupiti hrvatska grupa „Cubismo“.


Foto: TOB

CUBISMO je sastav koji svira energičnu muziku utemeljenu na afro-kubanskim ritmovima, ali se u grupi njeguje jazz improvizacija svih članova. Članovi sastava dolaze iz Hrvatske, Venecuele i sa Kube i najznačajnija su grupa koja svira ovakvu vrstu muzike u ovom dijelu Evrope i već 25 godina djeluje u gotovo nepromijenjenom sastavu. Do sada su izdali desetak CD-a, od kojih se mnogi nalaze i u svjetskoj distribuciji (Universal i Irma records). Od samog početka svojeg postojanja sarađivali su sa mnogim svjetskim muzičkim zvijezdama. Dobitnici su rekordnih 24 Porina sa više od 40 nominacija, a njegovi članovi su radi svog sviračkog umijeća česti dobitnici nagrade “Status” za najbolje instrumentaliste u Hrvatskoj.

Grupa je osnovana 1995. godine, a ime je dobila po numeri Cu-bi Cu-bop jazz trubača Dizzyja Gillespieja, koji je tada prvi put izmiješao afro-kubanske ritmove sa jazz muzikom.



Svi programi Jadranskog festivala igre su besplatni, počinju u 21 sat i potrebno je doći ranije zbog ograničenog broja mjesta!