19-06-2017

Velika izložba u hotelskoj galeriji The Queen of Montenegro

Velika zajednička izložba slika 30 poznatih umjetnika iz Crne Gore, zemalja regiona i šire, biće otvorena u utorak, 20. juna, u 20 sati u galeriji hotela The Queen of Montenegro u Bečićima.

Velika izložba u hotelskoj galeriji The Queen of Montenegro | Radio Televizija Budva

Riječ je o slikama iz fundusa galerije, čiji su autori u proteklih deset godina izlagali u galeriji ili stvarali u okviru brojnih medjunarodnih likovnih kolonija koje su organizovane u hotelu.

Kako je saopštio organizator izložbe, budvanski Art Press, biće izložena djela Filipa Jankovića, Cvetka Lainovića, Mikija Radulovića, Slobodana Slovinića, Naoda Zorića, Nikice Raičevića, Miša Vemića, Milene Jovović, Milutina Obradovića, Beke Masličić, Nikole Radovića , Angeline Janjušević i drugih iz Crne Gore, Draga Dedića i Nikole Kovačevića iz Pariza (Francuska), Ksenije Abakumove iz Rusije, Željka Đurovića, Aleksandra Cvetkovića, Nikole Žigona, Nebojše Đuranovića, Bojana Otaševića, Danice Baste, Momira Kneževića i drugih iz Srbije, Igora Modrića iz Zagreba (Hrvatska), kao i poznatih autora iz Makedonije, Litvanije, Njemačke, Bugarske i Turske.

Zajedničku izložbu radova 30 slikara iz Crne Gore i svijeta, koja će biti otvorena narednih dva mjeseca, otvoriće, rukovodilac galerije, novinar i publicista Ranko Pavićević.