22-06-2018

Veliki broj građana se odazvao akaciji davanja krvi

Na jučerašnjoj akciji dobrovoljnog davanja krvi, koju je organizovalo budvansko društvo dobrovoljnih davaoca krvi "Radivoje Pima" prikupljeno je 38 jedinica krvi.

Veliki broj građana se odazvao akaciji davanja krvi | Radio Televizija Budva

Trećoj redovnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi lokalnog karaktera, koja je organizovana povodom Svjetskog dana dobrovoljnog davanja krvi juče u prostorijama Crvenog krsta, odazvao se veliki broj građana.

Akciji su se pridružili predstavnici lokalne samoprave, predstavnici područune jedinica MUP-a Budva, članovi kluba malog fudbala "Cezar" i mnogi drui.

Predsjednik SO Budva Đorđije Vujović rekao je da se rado odazavo ovoj humanoj akciji.



Pored dugogodišnjih, odazavao se i veliki brojih novih davaoca krvi. Kako je kazao koordinator akcije, Rajko Kuzman ovo je jedan test da se vidi koliko je zapravo napredovala svijest kod građana.

"Nije nam poenta da se takmičimo koliko ćemo skupiti jedinica krvi. Mogli smo da pozovemo naše stalne članove kojih ima 250 i da kažemo da su prikupljene velike količine, ali to nam nije bio cilj" istakao je Kuzman, te dodao je njihovo društvo uvijek izlazio u susret svima kojima je krvi hitno bila potrebna, a ovo je bila sjajna prilika da sugrađani pomognu da sigurna krv čeka pacijenta, a ne pacijent krv", zaključio je Kuzman.