29-11-2022

Veliko interesovanje za novogodišnje turističke aranžmane

Da građani Crne Gore vole da otputuju za praznike pokazatelj je i veliko interesovanje za novogodišnje turističke aranžmane, koji se već brzo rasprodaju. Razlog su i cijene aranžmana, koje su niže od očekivanih.


Foto: Schreenshot/RTCG

Novogodišnji praznici se bliže, a građani su u dilemi gdje da ih provedu.

Evo nekih odgovora sagovornika TVCG:

"Još uvijek ne znamo jer zavisi od dosta okolnosti ali vjerovatno ćemo ići negdje".

"Negdje blizu..eto čisto da se malo uhvati vazduha, koji dan odmora prijaće".

Za one koji ne žele Novu godinu da provedu kod kuće, turističke agencije pripremile su brojne aranžmane za koje, kako kažu, uobičajeno vlada veliko interesovanje.

"Tako je i ove godine..s tim što je ona drugačija od prethodnih jer su značajno ranije pokazali interesovanja 50 dana pred Novu godinu imamo oko 85 odsto rasprodatih kapaciteta", kaže Srđan Kovačević, iz turističke agencije.

Građani radije praznike provode u zemljama iz našeg okruženja.

Italija jedna od najiteresantnijih destinacija, tradicionalno već godinama Istanbul i Turska su omiljeni izbori za praznike tako će biti i ove godine.

Provjerili smo kakve su cijene aranžmana u pojedinim agencijama. Za nekoliko dana u Atini, Istanbulu, Milanu, Pragu... građani treba da izdvoje nešto više od 200 eura... A za boravak u susjednim zemljama još manje novca.

"Mi smo ove godine izašli sa strategijom da budemo na nivou cijena iz 2019. god. Tako da smo amortizovali cjenovne udare. Mada pretpostavljam da će doći do ng i do skokka cijena aranžmana", ističe Kovačević.

Zato je pravi čas za građane koji to mogu da, ukoliko žele na novogodišnje putovanje, uhvate talas nižih cijena.


(RTCG)