27-07-2023

Veljović sam u ćeliji dok mu ne nađu cimera

Bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović sam je u ćeliji spuškog zatvora, do procjene uprave sa kim bi mogao dijeliti zatvorske dane, saznaje Portal RTCG u rukovodstvu Uprave za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS).


Foto: RTCG

Naš sagovornik navodi da se trenutno radi na procjeni ko će mu biti cimer u zatvorskoj ćeliji.

"On se ponaša veoma disciplinovano, nema nikavih problema", predočeno je Portalu RTCG iz uprave UIKS-a.

Veljović, Mujo Nikočević i Nikola Mrkić uhapšeni su u ponedjeljak, a njima je određno zadržavanje do 30 dana. Veljoviću se na teret stavlja da je osumnjičenom vođi kriminalne grupe, Aleksandru Mrkiću odavao službene informacije i tako mu pomagao da izvrši određena djela krijumčarenja.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić saopštio je u ponedjeljak veče za TVCG da su prepiske iz SKY aplikacije bile povod za formiranje predmeta.

Advokat Nikola Martinović, koji zastupa Veljovića, kazao je ranije da se njegov branjenik ne tereti da je učestvovao u krijumčarenju, nego da je Mrkiću saopštio neke podatke koje je, navodno, "mogao da koristi u svojim poslovnim konekcijama". Saopštio je i da je Veljović na saslušanju negirao krivicu.

Veljović je bio na čelu Uprave policije u dva navrata - od 2007. godine do 2011. godine, a potom i od jula 2018. do decembra 2020. godine.

Nakon okončanja prvog mandata, Veljović je bio savjetnik tadašnjeg predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast bezbjednosti i odbrane, a u vrijeme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i sekretar Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Nakon što je u decembru 2020. napustio policiju, posao je našao u kabinetu bivšeg predsjednika Mila Đukanovića, čiji je savjetnik za bezbjednost i odbranu bio do 20. maja ove godine.



(Portal RTCG)