13-10-2023

(VIDEO) Braunović: Komunalnoj policiji potreban veći broj inspektora, ali i nove službene prostorije

Vršilac dužnosti načelnika Komunalne inspekcije i policije Budva, Vladan Braunović u Jutrom iz Budve kazao je da je najveći problem nedostatak odgovarajućeg broja komunalnih inspektora. On je rekao da vozni park zadovoljava potrebe službe, ali da su neophodne nove službene prostorije.


Braunović, Printscreen: YouTube/RTV Budva

"Prostorije su u dosta lošem stanju. Veliki broj službenika boravi u njima, a one su dosta nefunkcionalne. Posebno bih ukazao na prostorije u suterenskom dijelu u kojim borave inspektori i policajci. Dosta su vlažne, ne postoji dovoljan broj prozora i određenim momentima dolazi do otežanog vazduha, zbog podzemnih voda i vertikalne kanalizacije. Tako da može da dođe i do narušavanja zdravlja pojedinih zaposlenih", upozorio je Braunović.

Problemi sa bukom, nedozvoljena gradnja, siva ekonomija i odlaganje otpada najveći su izazovi u radu Komunalne policije. Vršilac dužnosti načelnika naglašava da neće biti teško uspostaviti red ukoliko se zaposli dovoljan broj radnika.

"Nama fali radna snaga, ali ako se zaposli zadovoljavajući broj službenika mislim da neće biti problema. Sa postojećom kadrovskom strukturom možemo riješiti određeni broj problema, ali kada dođe sezona uvijek fali broj ljudi", istakao je on.

Problem sa nepropisno parkiranim vozilima u Mediteranskoj ulici

Aktuelan je i problem sa nepropisno parkiranim vozilima koji službenici Komunalne policije rješavaju u saradnji sa Parking servisom.

"Građani nam se obraćaju, a najveći problem je u Mediteranskoj ulici kod vrtića. Pauk vozilo radi i u prvoj i u drugoj smjeni. Bilo je sastanaka i sa mjesnim zajednicama na kojim sa građanima razgovaramo kako da riješimo dugogodišnje probleme", rekao je Braunović.

Pogledajte snimak gostovanja u Jutrom iz Budve:





M.S.