29-05-2023

(VIDEO) Budvanka Milica Radović osvojila prvu nagradu na 10. Međunarodnom takmičenju solo pjevača “Bruna Špiler” u Bijeloj

Naša sugrađanka Milica Radović osvojila je prvu nagradu na 10. Međunarodnom takmičenju solo pjevača “Bruna Špiler” koje je počelo 26. maja a održava se do danas u Centru za kulturu u Bijeloj.


Foto: Privatna arhiva

Odluku o prvoj nagradi koja je pripala mladoj Budvanki donio je žiri u sastavu: Snežana Nena Brzaković (Njemačka), Edita Garčević Koželj (Slovenija), Katherine Haataja (Finska) i Marina Cuca Franović (Crna Gora).

Svako od članova dodijelio je nagradu za određenog kandidata, a članica žirija iz Finske, Haataja odabrala je tri takmičara, uključujući i Milicu Radović. Mladi vokalni solisti će u prvoj sedmici avgusta učestvovati na Festivalu klasične i operske muzike “Operosa” u Igalu koji će biti upriličen uz podršku Amabasade Finske.





Izvor: Privatna arhiva

Radović je zavrsila Školu za osnovno muzičko obrazovanje u Budvi u klasi nastavnice Milice Ivanović. Ogromnu podršku joj pružio nastavnik Nikola Vučković, koji je klavirista-korepetitor.


Foto: Privatna arhiva

Takmičenje je do 2017. doživjelo devet izdanja, a ove godine je obnovljeno uz podršku Opštine Herceg Novi, a pod rukovodstvom direktorice Festivala, solo pjevačica Marija Šovran.

Festival je omaž Novljanki Bruni Špiler (1921-1979), vrsnom pjevačkom pedagogu, koja je studije završila u Beogradu, a potom se povremeno usavršavala u Milanu i Rimu.