18-12-2020

(VIDEO) Čelebić: Građani poštuju policijski čas, ali ne nose maske

Mjere za suzbijanje epidemije koronavirusa u posljednjih mjesec dana su se mijenjale više puta. Za vrijeme policijskog časa zabranjen je izlazak iz objekata stanovanja, a pripadnici Komunalne policije tada su na terenu. Kako navode iz ove budvanske službe, u posljednjem periodu uglavnom nije bilo kršenja mjera.


Čelebić, Foto: Printscreen

"Od kad je krenula pandemija, pa sve do današnjeg dana, svakodnevno smo prisutni na terenu. Što se tiče posljednjeg perioda, pojedine mjere se poštuju, a pojedine se ne poštuju. Što se tiče policijskog časa, imamo najveći stepen poštovanja te mjere", kazao je za "Polis" Darko Čelebić, zamjenik načelnika Komunalne policije.

Kako je dodao, sa pripadnicima Centra bezbijednosti Budva redovno obilaze teren i svako primjenjuje mjere iz svog sektora nadležnosti.

"Naše je da obavijestimo CB Budva. Konkretno smo naišli na lice koje krši mjeru zabrane kretanja. Onda ga pripadnici CB sprovode i preduzimaju mjere iz domena njihove nadležnosti. U najvećem broju sčučajeva to rezultira podnošenjem krivične prijave. Što se tiče Komunalne inspekcije i policije, mi smo sada dali prioritet poštovanju radnog vremena i bazirali smo se na poštovanje radnog vremena ugostiteljskih objekata. Moram zaista priznati da ugostitelji u potpunosti poštuju radno vrijeme koje je predviđeno u ugostiteljskih objektima", rekao je on.

Čelebić je istakao da se mjera socijalne distance poštuje, a kao najvećči problem izdvaja nenošenje zaštitnih maski.

"Ta situacija je ista na nivou čitave Crne Gore. Veliki broj ljudi ne poštuje mjeru nošenja zaštitne maske. Poštuje se do momenta dok su pripadnici Centra bezbijednosti ili Komunalne inspekcije i policije prisutni na terenu. Kada ih lično upozorimo, oni poslušaju upozorenje. Ali, čim okrenemo leđa nastavlja se sa starom praksom", rekao je zamjenik načelnika Komunalne policije.

Rad ove opštinske službe odvija se nesmetano, bez obzira na izmjene u radnom vremenu.

Opširnije u prilogu Aleksandre Šljivančanin.




M.S.