19-05-2020

VIDEO/Čitaoci šalju: Nepoštovanje javnog reda i mira, vandalizam i nepoštovanje distance

U samom centru Budve, zajedno sa našim sugrađanima živi i naizgled nerješiv problem.


Foto: Screenshot

Ustaljen problem nepoštovanja javnog reda i mira kao i nepoštovanja odluke o popodnevnom odmoru kućnog savjeta rezidencijalnog kvarta na budvanskom Trgu slobode, br. 2, iz dana u dana sve više uzima maha.

Kako su naveli naši čitaoci, u dvorišnom dijelu između stambenih zgrada, svakog dana u poslijepodnevnim časovima kao i uveče poslije 22 časa, počinje okupljanje "neoubuzdanih" građana sa namjerom da treniraju uz glasnu muziku, koje traje sve do ranih jutarnjih časova.

Kako su istakli, grupa takođe ne poštuje ni izdate naredbe NKT-a o držanju socijalne distance.

"Ovaj dugogodišnji problem je od ranije poznat policiji, kojoj je poznat i identitet lica koja se okupljaju, kao i slučaj teškog prebijanja koji se dogodio prije nekoliko godina na istom ovom mjestu", naveli su u poruci zabrinuti sugrađani.

Ključni problem, kako je istaknuto od strane čitaoca, je to što i stanari okolnih zgrada žive u konstatnom strahu za svoju bezbijednost, kao i za bezbijednost imovine zbog huliganskog, vandalskog, te necivilizovanog ponašanja ove grupe.

"Molimo za reagovanje nadležnih institucija", navodi se u poruci našeg čitaoca.

Našoj redakciji je u prilogu poslat i snimak, uz napomenu da video nadzor postavljen na hotelu Tre Canne bilježi svako kretanje u dvorištu rezidencijalnog kvarta.