28-12-2023

(VIDEO) Da li je HG „Budvanska rivijera” odustala od davanja hotela Mogren pod dugoročni zakup?

Iako je hotelska grupa “Budvanska rivijera” još u junu pripremila međunarodni tender za davanje hotela "Mogren" koji je njen zaštitni znak i prvi susret sa jezgrom grad u dugoročni zakup, čini se da je ta priča, pala u drugi plan. Pola godine kasnije potražili smo odgovor na ovo pitanje od predsjednika Odbora direktora HG "Budvanska rivijera" Mijomira Pejović koji je kazao da je dugoročno davanje hotela Mogren u zakup i dalje u planu, da će se na tome raditi u budućnosti, te da je HG "Budvanska rivijera" poželjan poslovni partner za sve.

Foto: Portal/ RTV Budva



"Na današnjoj sjednici Odbora direktora analiziraće se nekoliko pravaca, jedan od pravaca je i taj da se hotel da u dugoročni zakup, a konačnu odluku ćemo donijeti nakon Sjednice odbora direktora i razgovora sa Vladom. Moje lično mišljenje je da bi to bio najbolji put, ne samo za Budvansku rivjeru nego i za cijelu Crnu Goru. Podsjetiću vas da je Budva metropola turizma, a ujedno i jedini grad na našoj teritoriji koji nema nijedan hotel iz lanca svjetskih hotela. Takav hotel postoji u Ulcinju, gradi se i u Sutomoru, postoji u Kotoru, Tivtu i Herceg Novom, a Budva je nažalost jedini grad koji nema nijedan hotel iz takvog lanca", napominje Pejović.

Pejović ubijeđen da bi za Budvu i Budvansku rivijeru jedan hotel svjestki poznatog brenda bio od neprocjenjivog značaja

"To bi naročito bilo dobro za zimski dio godine, kada hoteli svojim kanalima prodaje mogu da obezbijede da hotel radi 12 mjeseci, a ne treba da pominjem šta bi to značilo, okruženje i čitav grad, ako bismo imali visoko platežne goste preko cijele godine", kazao je on.

On je istakao da će tu odkluku na kraju donijeti Vlada.

"Da li ćemo mi kao hotelska grupa investirati ili će to ići u zakup o tome će se odluka tek donijeti, mi smo spremni za svaku varijantu, mi smo neko ko je poželjan partner velikim grupacijama i bankama u Crnoj Gori, a oni su premni da podrže te projekte tako da ukoliko se odlučimo i da mi finasiramo taj projekat i tu će biti odluka da li će se ići na četiri jedinice ili pet, a sve u dogovoru sa Vladom Crne gore, mi smo spremni za svaki dogovor", zaključio je Pejović.