17-06-2020

(VIDEO) Demokrate, DF, URA i SNP osudili hapšenja budvanskih funkcionera

Pogledajte kako Predsjednik OO Demokrata Budva Mijomir Pejović izjavio je za portal RTV Budva da prisustvujemo danu kakav Budva u svojoj istoriji ne pamti. Kako je kazao Pejović, one snage koje su ubjedljivo poražene na izborima, kojima su ovi građani rekli ne, zbog njihove pljačke i lopovluka, danas su uz pomoć policije, predvođene Vladimirom Bulatovićem i Snežanom Kuč, pretukli ljude, okrvavili ovaj grad, okrvavili lice i okrvavili ruke.



"Danas u Budvi imamo nemile scene hajdučije demonstrirane od totalitarnog režima Mila Đukanovića i njegovih satelita", poručio je član predsjedništva URE Blažo Rađenović.

Ocijenio je da odbornici DPS-a, Crnogorske, SD-a i nezavisni Stevan Džaković žele na potpuno necivilizovan, nedemokratski, nezakoniti i protivustavni način da preuzmu vlast.



"Građani su danas imali priliku da se uvjere što je način ponašanja ove vlasti - volja i sila jednog jedinog čovjeka", poručio je odbornik Demokrata u SO Budva Dragan Krapović.

Kako je istakao, danas je uz pomoć preko 300 specijalaca stavljen pečat na dokument u Opštini Budva. Bez pokazivanja bilo kakvog naloga, bez bilo kakve pravne procedure su, rekao je, uhapsili ljude koji su zvanično na svojim funkcijama - predsjednike Opštine i Skupštine i nekoliko funkcionera.



Komentarišući današnje nemile scene u Budvi, predsjednik GP URA Dritan Abazović ocijenio je da je ovo prelomna tačka i ukoliko, kako smatra, Crna Gora dozovli da ova pokazna vježba bude sprovedena na državnom nivou, to će značiti ne samo povratak u devedesete, već vraćanje vijek unazad.



Predsjednik OO SNP Budva Krsto Rađenović ocijenio je da, kako je kazao, organizovana kriminalna grupa ne staje sa radom, već je preko šuma i gora, preko specijalnih jedinica Crne Gore, na jedan nedemokratski način uvela Bulatovića i Kuč u Opštinu Budva.
On poručuje da će to građani Budve najvjerovatnije i prepoznati.




"Vidjeli ste kako država misli da reaguje ako bude izgubila izbore na Republičkom nivou", rekao je Jovan Gregović iz redova DF-a.

Kako je istako, čekaju da uhapšeni funkcioneri izađu, da vide kakve su dalje instrukcije.