03-04-2024

(VIDEO) Dokić za Polis: U toku velika akcija sređivanja grada

Potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić kazala je sinoć, gostujuči u Polisu, da zajedno sa svojim timom ulaže napore da grad funkcioniše. Ona je tom prilikom najavila investicioni zamah, izražavajući optimizam da će započeti radovi biti završeni do početka ljeta. Takođe je najavila da već sjutra počinje i redovno zasijedanje Koordinacionog tijela za pripremu i praćenje turističke sezone kako bi se dodatno unaprijedilo funkcionisanje u svim dijelovima opštine.

(VIDEO) Dokić za Polis: U toku velika akcija sređivanja grada | Radio Televizija Budva

Dokić ističe da su finansije stabilne.

"Plate su isplaćene, uplaćene su naknade za novorođenu djecu, stipendije studentima, zatim ovih dana će biti plaćen prevoz đacima, ulazimo u redovne tokove poslovanja, izmirivanju svih obaveza, sve ono što je i funkcionisalo u prethodnom periodu samo što sada dobija ubrzaniji tempo"

Investicioni ciklus i priprema turističke sezone

"Investicioni ciklus je uhvatio baš veliki zamah, predvođen Jokom Popovićem sekretarom Sekretarijata za investicije i Srđanom Gregovićem, sekretarom Sekretarijata za komunalno stambene poslove. Investicioni zamah je primjetan u svim djelovima grada, prije svega u centralnom dijelu od starih kotorskih semafora ka Mediteranskoj ulici sve do kružnog toka gdje će se kod hotela Budva i završiti rekonstrukcija prve faze bulevara i kružnog toka. Tu ne samo da ide rekostrukcija ulice već i svih onih infrastrukturnih elemenata, vodovodne i kanalizacione mreže, elektro instalacije, atmosferskih kanala. Već nemamo one poplave, izbjegnuite su, znači idemo pravim putem, radimo dobro za naš grad. Kanalizacija se izmješta i neće ići ka hotelu Oaza, već ka crpnoj stanici ka Pošti, sveobuhvatnim projektom rješava se samo jezgro grada. Nakon sezone nastavićemo rekonstrukciju Mediteranske ulice sve do Perle, gdje ćemo riješiti problem atmosferskih voda koje se slivaju iz Babinog Dola, a što podrazumjeva i rekonstrukciju ulica. Takođe planiramo investiciju od Crvenih zgrada do hotela Bracera, zatim u naselju Podkošljun do same sezone biće završena rekonstrukcija atmosferskih kanala. Pomenuću i Buljaricu gdje uz rijeku Slatavu ide rekonstrukcija ulice i to je samo početak u tom dijelu grada jednih velikih investicionih aktivnosti. U završnoj smo fazi rekonstrukcije Bečićkog potoka, a nakon sezone planiramo i izgradnju ulice ka Ivanovićima kao rasterećenje i tog dijela grada. Imamo i rekonstrukciju u naselju Rozino. Rekonstrukcijom ulice kod fakultetea planiramo da napravimo oko 160 parking mjesta, takođe i kod hotela Moskva", najavila je Dokić.

Koordinaciono tijelo za pripremu i praćenje turističke sezone nastavlja svoj rad u četvrtak u 12 sati.

"Svi ćemo zajedno da razmjenimo iskustva o trenutnoj situaciji u gradu, da vidimo koje su to tačke koje mogu da se unaprijede bilo iz sfere saobraćaja, vodovodne i kanalizacione mreže, rasvjete, zdravstvene zaštite. Dijelim optimizam da će započeti radovi biti završeni do početka sezone", istakla je.

Lokalana samouprava nastavlja sa ulaganjima u druge bitne institucije u gradu.

"Na moje zadovoljstvo jedan od prvih potpisa koje sam kao potpredsjednica stavila je izmirivanje obaveza prema Narodnoj kuhinji. Potpisan je i ugovor za nabavku 3D mamografa za Dom zdravlja i ultrazvučnog aparata za ginekologiju. Opremanje Dnevnog centra za korisnike 27+ takođe je privedeno karju.", kazala je Dokić.

Pogledajte kompletan intervju sinoćnjeg gostovanja u Polisu na TV Budva:



J.M.