02-06-2016

VIDEO: Edukativni projekat “Planeta znanja”

Edukativni projekat “Planeta znanja” namijenjen je najmlađima, kao i ostalim uzrastima. Oslanja se na autentični audio-vizuelni prikaz i obrađuje teme iz oblasti opšte kulture, sporta, zabave i naučnih saznanja.

VIDEO: Edukativni projekat “Planeta znanja” | Radio Televizija Budva

“Planeta Znanja” omogućava da u kratkom vremenskom intervalu čujete mnogo korisnih i provjerenih informacija vezanih za određenu temu, a pri tom uživate u ekranizaciji koju karakterišu zanimljivi autorski crteži kao i prijatan i učtiv glas.



Cilj projekta je da kroz zabavu edukuje najmlađe, zagolica maštu, kreativnost i znatiželju, te ih podstakne na dodatna istraživanja shodna njihovim afinitetima.

"U izradi projekta učestvuju akademski slikari, producenti, studenti glume, lingvisti, psiholozi, kao i mnogi drugi stručni konsultanti. Ovaj projekat ima i reginonalni karakter pa i međunarodni, jer su članovi ekipe iz Crne Gore, BiH i Srbije, a paralelno se proizvodi i engleska verzija projekta", kazao je za naš portal Ivan Ivanović, član ekipe koja razvija projekat "Planeta znanja".



Ovaj projekat pripreman je sedam mjeseci i za to vrijeme urađeno je 20 epizoda, koje će biti prikazivane dva puta sedmično, a u isto vrijeme biće snimane i nove.



U pitanju je izuzetno kvalitetan rad, zasnovan na umjeću svih članova. U svega minut ili dva pred očima se dogodi proces crtanja koji je trajao oko pet sati, a promijeni preko 2000 fotografija, što daje dodatnu notu zanimljivosti.