08-01-2024

(VIDEO) Kaljević: OB Budva uložilo maksimalne napore da dođe do smanjenja saobraćajnih nezogda

Svjedoci smo da se u Crnoj Gori svakodnevno dešavaju saobraćajne nezgode sa smrtnim posledicama, to nas zabrinjava i OB Budva čini sve da tih nezgoda sa smrtnim posledicama bude što manje, izjavio je zamjenik komandira za bezbjednost u saobraćaju, Milan Kaljević.

(VIDEO) Kaljević: OB Budva uložilo maksimalne napore da dođe do smanjenja saobraćajnih nezogda | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, Portal RTV Budva

Kako ističe, ljudski faktor je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda.

"To je definitivno da je ljudski faktor najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda i isključivi tako bih rekao, vrlo malo ostali faktori mogu uticati na saobraćajne nezgode", kazao je on gostujući u Jutrom iz Budve.

OB Budva uložilo je, kako naglašava, maksimalan napor da dođe do smanjenja saobraćajnih nezogda kroz svakodnevne aktivnosti saobraćajnih patrola, koje su na putnim pravcima vršile kontrolu učesnika u saobraćaju.

"Takođe, kontrole su vršene i na osnovu planskih analiza gdje smo utrvdili da kada su se u proteklom periodu dešavale nezgode, radili smo na tome da uputimo dopise višim institucijama kako republičkim, tako i lokalnim u cilju postavljanja odbojnih greda, da bi se smanjile nezogde i da ne bi dolazilo do težih povreda, rekao je Kaljević.

Detalje razgovora pogledajte u nastavku:



D.P.