08-11-2023

(VIDEO) Kažanegra Stanišić: Uložili smo ozbiljan napor da promijenimo stanje na Svetom Stefanu

O brojnim realizovanim aktivnostima u Mjesnoj zajednici „Sveti Stefan“ za Jutrom iz Budve je govorila članica Savjeta, Dragana Kažanegra Stanišić.


Foto: Lazar Gregović/Printscreen (YouTube/RTV Budva)

"Naša mjesna zajednica je osnovana 2019. i u tom sastavu funkcionišemo skoro četiri godine. Za taj period smo stvarno uložili ozbiljan napor, entuzijazam, volju i želju da promijenimo stanje u kojem se nalazi mjesto u kojem živimo i da ga unaprijedimo onoliko koliko je to u našim mogućnostima. Da li je moglo bolje? Uvijek može bolje. Da li se može uložiti više napora? Naravno da se uvijek može uložiti. Ali, onaj ko radi taj možda i griješi i njegov rad se može i kritikovati. Mi smo uvijek otvoreni za sve sugestije i kritike i one su uvijek dobrodošle, naravno kada su konstruktivne. Za taj period uradili se prilično toga", istakla je Kažanegra Stanišić.

On se osvrnula i na najvažnije projekte koji su realizovani na području Svetog Stefana.

"Na početku smo rekonstruisali Ambulantu u Pržnu, što je zaista važan segment života ljudi na tom području. Uz pomoć sponzora rekonstruisali smo kompletan prostor i priveli ga namjeni. U saradnji sa Domom zdravlja Budva angažovali smo ljekara. To nije lako, posebno u današnje vrijeme kada imamo ovoliki broj stanovnika i nagli priliv stanovnika. Da li je to trenutno najbolje rješenje? Možda i nije i možda ga treba unaprijediti. Treba da imamo određeno lice iz zdravstvene zaštite koje će biti duži period u toku dana prisutno i pružati zdravstvenu zaštitu stanovništvu. Ali, uradilo se i po tom pitanju dosta.

Takođe, izdvojila bih projekat izgradnje igrališta. Mislim da je to jako važan projekat koji je, na sreću i zadovoljstvo svih građana, realizovan na jako kvalitetan način. Osim što je unaprijeđen ambijent u kojem odrastaju naša djeca i boravi naša omladina, samo mjesto je dobilo jedan sadržaj više. Na igralištu smo iz sponzorskih donacija obezbijedili i rasvjetu, pa se ono može mnogo duže u toku dana i kasnije koristiti. Vidim da i djeca i svi građani jako pozitivno reaguju na sam taj projekat", istakla je članica Savjeta MZ Sveti Stefan.

Kako je dodala, radilo se i na sanaciji puteva.

"Osim većih projekata, trudili smo se da u saradnji sa Sekretarijatom za investicije asfaltiramo što je više moguće dionica. Upravo prije par dana smo završili asfaltiranje dionice od Čelobrda prema manastiru Rustovo i od Rustova do Duljeva. Osim te dionice, asfaltiran je i napravljen put na Crvenoj glavici. Takođe, u ostalim seoskim područjima trudimo se da što više ukažemo na potrebu dostupnosti našeg seoskog područja, kako zbog lokalnog stanovništva koje tamo ima domaćinstva, tako i zbog naših posjetilaca. Šta bismo ljepše pokazali turistima nego naše zaleđe. Moramo učiniti dostupnim naše manastire. Mislim da su to sve aspekti na kojima treba raditi i dalje", kazala je Kažanegra Stanišić.

Osvrnula se i na volonterske akcije, zahvalivši građanima koji se uvijek odazivaju njihovim pozivima.

"Ne mogu da zaboravim period kovida kada se naša omladina uključila u akciju pomoći starim, nemoćnim i ugroženim licima. To je zaista bio jedan jako human gest pun empatije, a to je jako važno iskazivati u današnje vrijeme. Kroz taj volonterski rad i javni poziv građanima da se uključe i da pomognu, čišćene su i razne dionice i razni predjeli naše mjesne zajednice. Mogu pomenuti recimo akciju čišćenja groblja kod manastira Praskvice, razne dionice uz sami put kroz Miločerski park", istakla je Kažanegra Stanišić.


Pogledajte kompletan snimak gostovanja u Jutrom iz Budve:



M.S.