02-04-2024

(VIDEO) Lakušić: Regionalni vodovod ostvario dobit od 1.2 miliona eura

Pozitivan izvještaj D.O.O. „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ za 2023. godinu predstavio je javnosti u emisiji Jutrom iz Budve Zoran Lakušić, predsjednik "UO Regionalni vodovod" koji je istakao da je Regionalni vodovod ostvario dobit od 1.2 miliona eura.

(VIDEO) Lakušić: Regionalni vodovod ostvario dobit od 1.2 miliona eura | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva/Printscreen

"Svake godine radimo izvještaj o radu Odbora direktora, tako da smo i ove godine to odradili na nekih 50-ak stranica gdje smo obuhvatili sve aktivnosti koje smo radili u prethodnom periodu. Osnovni smisao ovog izvještaja da predstavi sve aktivnosti javnosti, a takođe i onih koje nazire rad Odobora direktora, a to je Vlada Crne Gore. Ono što mogu reći jeste da se radi o impresivnim rezultatima. Imali smo nekoliko pohvala od strane Vlade i predsjenika na posao koji smo sprovodili u 2023. godini, a takođe smo imali pohvale od međunarodnih institucija koje su imale pozitivan odnos prema Regionalnom vododovu", istakao je Lakušić.

Regionalni vodovod u 2023. godini ostvario preko milion i 200 hiljadana eura

Kao predsjednik Odbora direktora, odnosno odbora direktora među 50 najuticajnijih ljudi u Crnoj Gori, gdje se nalazim, a to je radio Portal Biznis koristeći metodologiju ekonomista zaključio, veliko je priznanje koje je dato meni, a i samom Regionalnom vodovodu. Ovo govori, ne zbog toga da bismo mi sad sami sebe hvalili, već da bi vidjeli da su ti rezultati priznati i od drugih institucija odnosno od Vlade Crne Gore. Ostvarili smo preko milion i 200 hiljada eura, rezultat je veoma pozitivan. Kada sam stigao u Regionalni vodovod, bili smo u gubitku oko 200 hiljada eura, a sada imamo ovaj rezultat. To govori da se veoma racionalno i posvećeno radi. Mi imamo dva prihoda, jedan prihod je od rada i naplate distribucije vode, a drugi prihod je naplata od posebne naknade koju plaćaju svi investitori koji rade građevinske objekte. Ono što je naš osnovni uslov jeste da obezbijedimo količinu stajaće vode u Crnogorskom primorju, a to smo 2023. godine radili uspješno zahvaljujući odboru direktora i zaposlenima u Regionalnom vodovodu, obzirom da smo u 2021. i 2022. godini imali malih poteškoća", istakao je on.

Detalje razgovora pogledajte u nastavku: