28-10-2023

(VIDEO) Na humanitarnom koncertu „Veče za dušu i ljubav” u Budvi prikupljene donacije za Dnevni centar „Biseri“ u vrijednosti preko dvije hiljade eura

U okviru svojih humanitarnih nastupa, Dragan Koprivica je održao koncert u amfiteatru “Akademije znanja” u Budvi pod nazivom “Veče za dušu i ljubav”, na kojem su, od firmi i gledalaca, za Javnu ustanovu Dnevni centar za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju “Biseri” prikupljene donacije u iznosu od preko dvije hiljade eura.


Foto: NVU “Serdar”

Koncert je organizovao NVU “Serdar” iz Budve uz angažman osnivača tog nevladinog udruženja Radka Garčevića, koji je i pozdravio prisutne, a ljubiteljima narodnog melosa obratio se i Aleksandar Saša Franeta, predsjednik UO “Akademije znanja”, ističući da “Biseri” uvijek imaju punu podršku ove institucije.

Koprivica je veče otvorio jednom svojom lirskom pjesmom, i nastavio humorističkim aforizmima o našem mentalitetu, društvenim devijacijama, politici, ljubavi, kriminalu, porodici, istoriji, pri čemu su prisutni smijehom i aplauzima nagradili najbolje aforizme.

Zatim je pjevao poznate refrene na engleskom, poljskom, ruskom i italijanskom ukazujući na istorijat nekih evergrin melodija, uz interesantne detalje o njihovom nastanku i trajanju u vremenu. U drugom dijelu večeri izveo je više folk hitova, uz koje su svi prisutni pjevali, a na kraju ustali i aplauzima potvrdili da je koncert uspio u cjelini. Zatim su priložili donacije, a Koprivica naglasio zadovoljstvo što i sam kao izvođač ima priliku da “Biserima” donira novčanu sumu, i što će u “Akademiji znanja” uskoro uslijediti humanitarni koncert na kojem će učestvovati sa više izvođača.

Koncertu je prisustvovala i direktorica Dnevnog centra “Biseri”, Miljana Radoman, dipl. defektolog – specijalni pedagog, koja je izrazila zadovoljstvo kompletnom organizacijom i pristupom koncertu bez ikakvih političkih konotacija.

U posljednja dva mjeseca Koprivica je održao više humanitarnih koncerata: u Specijalnoj bolnici za psihijatriju “Dobrota” u Kotoru, u Dječjem domu “Mladost” Bijela, JU “Komanski most”, “Kakaricka gora”, Centar “Ljubović”, kao i u Zatvoru – Bijelo Polje, a slijede koncerti u UIKS-u, Domu starih “Duga” Martinići, itd.

Detaljnije u prilogu Milice Radonić:


J.M.