11-10-2023

(VIDEO) NJemački novinari oduševljeni starogradskim trgovima, Citadelom, raznovrsnom hranom i gostoprimstvom u Budvi

Njemački novinari Elke Homburg i Jorg Kurcke posjetili su Budvu i tom prilikom poseban utisak na njih ostavili su Stari grad i Citadela, te raznovrsna hrana i prijatno gostoprimstvo.


Foto: TO Budva

Kako je Hombur kazala, prije dolaska u Budvi mislila je da u njoj postoje samo veliki hoteli i ništa drugo, ali se tokom posjete razuvjerila i naročito oduševila istorijskim jezgrom grada.



Kako su saopštili iz Turističke organizacije Budva, Homburg piše o turističkim putovanjima za magazin Reise & Preise ( 80.000 tiraž) i turistički blog za putovanja Kekse & Koffer (25.000 posjetilaca mjesečno i 2200 na INS).



Ona obilazi našu zemlju po programu Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.



"Elke Homburg i Jorg Kurcke su tokom posjete u Budvi, obišli Stari grad. Najveći utisak na njih ostavila je Citadela i starogradski trgovi, a posebno raznovrsna hrana i prijatno gostoprimstvo generalno ljudi iz Crne Gore, gdje god su boravili, od sjevera do primorja. Oni su posebno izdvojili budvanskog ugostitelja, Krsta Niklanovića, koji je bio domaćin večere u Budvi i animirao goste na tečnom njemačkom jeziku", saopštili su iz TO Budva.