24-03-2023

(VIDEO) Obilježen Svjetski dan poezije u Narodnoj biblioteci Budve

Narodna biblioteka Budve je i ove godine obilježila Svjetski dan poezije poetsko-muzičkim maratonom u kojem su učestvovali afirmisani i neafirmisani budvanski pjesnici i muzičari. Program će je održan u utorak, 21. marta u holu Akademije znanja.



Svoje stihove čitali su Zorica Joksimović, Sara Vuković, Mišo Gaćinović, Sandra Đurbuzović, Vera Mačić, Nada Krivokapić, Lucija Đurašković, Sanja Vilus, Miloš Boreta, Nemanja Đorđević, Tijana Kotarac, Aleksandra Vučetić, Srđan Leković, Branko Žerajić, Maja Radović Stanišić, Miroslav Karović, Danijela Jokić i recitator Ljubo Marković.

Pored autorskog čitanja pjesama, na klasičan, ali i nekonvencionalan način, za Svjetski dan poezije pažnju su posvetili sadejstvu poezije i drugih medija, u ovom slučaju muzike. U muzičkom dijelu pjevali su i svirati: Nemanja Đorđević-Necke, Miroslav Karović, Branko Žerajić...

Svjetski dan poezije UNESKO je proglasio 21. marta 1999. godine s ciljem promovisanja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom svijeta.