04-04-2024

(VIDEO) Održan prvi sastanak Koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone

Koordinacioni tim za pripremu i praćenje turističke sezone za 2024. godinu, danas je u sali Skupštine opštine Budva održao prvi sastanak kojim je predsjedavala potpredsjednica Opštine Budva Jasna Dokić, a radi sagledavanja trenutne situacije i problematike.

(VIDEO) Održan prvi sastanak Koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva

Predsjednik SO Budva Nikola Jovanović kazao je da očekuje veoma uspješnu turističu sezonu.

"Veliko mi je zadovoljstvo što vas vidim u ovom broju i mislim da ćemo imati veoma uspješnu turističku sazonu. Tu smo da radimo za uspješnu sezonu, imperativ je da je sprovedemo na najbolji mogući način. Znamo šta uspješna turistička sezona znači za Budvu. Svjedoci smo da Budva prima početne goste i da je povećana frekvencija. Tu ćemo morati da sa Komunalnom policijom i inspekcijom oko infrastrukture sprovedemo uspješne aktivnosti. Mislim da će saradnja sa resornim Ministarstvom i Upravom za inspekcijske poslove biti malo dominantija. Tu smo da damo svoj maksimum. Program privremensih objekata - Opština Budva je formirala Komisiju i vrlo brzih dana ćemo imati u proceduri nakon Nacrta. Pravna sigurnost je bitna, imaćemo jasan stav po tom pitnju. Imaćemo i razna tumačenja koja će imati značaj privrede i turističke sezone. Ljetnje turističke Ambulate uspješno su realizovane u svakoj mjesnoj zajednici", istakao je Jovanović.

Radoman: Ubrzo rekonstrukcija prvog sprata DZ Budva

"Vjerujem da će svako sa svog aspekta dočekati turističku sezonu. Podigli smo saradnju na dosta veći nivo, u Petrovcu rade dva doktora, radi ambulanta u Pržnom tokom cijele godine i mnogo nam je lakše da obavljamo tu djelatnost. Sve ambulante će tokom ljetnje turističe sezone raditi. Što se tiče DZ Budva tu smo, pružaćemo usluge i bićemo u pripravnosti. Sve smo to uspjeli zahvaljujući Opštini Budva. Vrlo brzo se očekuje rekonstrukcija prvog sprata DZ Budva, novac je izdovojilo Ministarstvo, a to je oko milion i 200 hiljada eura", istakao je direktor budvanskog Doma zdravlja Blažo Radoman.

Opština Budva riješila problem buke u Starom gradu

"Svjedočimo o novom pristupu problema buke. Imali smo juče sastanak u MZ Stari grad i mještani su izgledali jako zadovoljno nakon sastanka. Problem buke je aktivan poslednjih dvadeset godina. Ugostitelji moraju poštovati novi zakon, u suprotnom će reagovati Komunalna policija i inspekcija. Stari grad će se sačuvati, a to je naš centar i školjka Budve", kazala je Jasna Dokić.



Ona se takođe osvrnula na današnji sastanak koji je kako kaže bio konstruktivan i zakazala novi za 10 dana.

"Koordinacioni tim je tu da koordinira svim nadležnim službama, da pomognu da turistička sezona protekne u željenom pravcu i dinamici. Očekujemo da bude bolja nego prethodne godine, a tu smo da odgovorimo visi zadatka i da budemo dostupni svim sugrađanima, da sve službe blagovremeno reaguju. U ponedjeljak imamo kolegijum, a za desetak dana novi sasatanak", istakla je ona.

Danas nije bio prisutan predstavnik JU Morsko dobro i Ekonomskog razvoja. Vjerovatno imaju neke svoje razloge, očekujem da nam se priključe u radu. Mi smo zajedno jedan tim i tu smo zbog građana", zaključila je ona.

D.Č.