03-08-2020

(VIDEO) Odžić: Da se na vlast dolazi izbornom voljom građana, a ne kupovinom odbornika

Socijaldemokratska partija predala je danas izbornu listu "SDP – Jaka Budva!" izbornoj komisiji za predstojeće lokalne izbore 30. avgusta.



Lista Socijaldemokratske partije Crne Gore nastupiće na lokalnim izborima zakazanim za 30.08.2020. godine kao izborna lista: SDP – Jaka Budva! u sljedećem sastavu:

1. mr Petar Odžić, dipl.ecc
2. mr Mihailo Đurović, dipl.ecc
3. Slavko Đukanović, dipl.ecc
4. Sandra Radulović, dipl.novinar
5. mr Jovo Perović, master menadžer
6. Luka Osmić, dipl.pravnik
7. Dunja Dragović, student
8. Srđan Duletić, dipl.men.hotelijerstva
9. Seka Slavković, profesor geografije
10. Gojko Božović, turizmolog
11. Marko Marković, sportista
12. Bose Anđušić, dipl.ing.metalurgije
13. Nikola Joković, dipl.pravnik
14. Denis Kurtović, IT inžinjer
15. Ksenija Vukadinović, politikolog
16. Mirko Savićević, dipl.ing.arhitekture
17. Nikola Bušković, dipl.menadžer
18. Dušan Marotić, strukovni ekonomista
19. Božana Lazović, student
20. Milorad Malovrazić, fudbalski trener
21. Marinko Aleksić, pravnik
22. Magdalena Novaković, dipl.turizmolog
23. Luka Pavićević, dipl.ing.mašinstva
24. Aleksandar Zec, dipl.ecc
25. Milka Jovanović, ekon.tehničar
26. Enes Nurković, dipl.ing.arhitekture
27. Mileva Kapiteli, preduzetnik
28. Dragana Zec, trgovac
29. Radovan Radulović, pravnik
30. Radojka Mijanović, građevinski inžinjer
31. Slavica Lakićević, penzionerka
32. Jovo Zenović, dipl.ing.arhitekture
33. Branka Dapčević, računovođa



"Imam čast i privilegiju da sam prvi među jednakima na listi na kojoj se nalazi se 40 odsto pripadnica nježnijeg pola, 20 odsto ljudi mlađih od 30 godina, kao i dvije trećine viskoškolaca", kazao je Petar Odžić na današnjoj konferenciji nakon predaje izborne liste.

Kako je naveo, na ovim izborima će Socijaldemokratska partija imati i najmlađeg nosioca liste na lokalnim izborima.

"SDP je možda i jedina partija koja sa ovolikim stažom vlasti u Budvi može da se pohvali sa svim svojim kadrovima, sa svim svojim odbornicima, kao i sa svim što su oni u proteklom periodu uradili", kazao je Odžić.

U osvrtu na protekli četvorogodišnji period, Odžić je istakao da je SDP dala najveći doprinos konsolidaciji javnih finansija, vraćanju preko 35 miliona zaostalih dugova, i povećanju naplate svih lokalnih javnih prihoda za preko 40 procenata.



"Potpisivanjem koalicinog sporazuma 2016. godine obavezali smo se da identitetska pitanja ostavimo po strani, te da se bavimo samo krucijalnim pitanjima važnim za građane Budve", kazao je Odžić dodajući da je vrijeme pokazalo kako pojedini koalicioni partneri nisu ispunili tu obavezu navodeći da su partijske, nacionalne, kao i, jednim dijelom jednovjerske intrese stavljali ispred interesa svih građana Budve.

"SDP ima isti cilj i istu misiju kao i prije 20 godina, kao i 2016. godine. SDP će na ovim izborima pokazati svoju snagu i tu snagu će iskoristiti da više nikada ne dozvoli da Opštinom upravlja bilo koja kriminalna organizacija, da Opštinom upravljaju obrazovani a ne neobrazovani ljudi, i da se na vlast dolazi izbornom voljom građana, a ne kupovinom odbornika", poručio je on.

Prvobitni cilj SDP-a, kako je dodao, će biti dalja konsolidacija javnih finansija, sa akcentom na održivi turizam, kao i prostorno planiranje koje će biti u domenu moći jedne lokalne samouprave, dok je prevashodni cilj partije na državnom kao i na lokalnom nivou, pravljenje građanskog društva.

"Budva mora biti građanska sredina. I to znači da svi moramo imati jednaka prava, bez obzira na to kojoj vjeri ili naciji pripadamo, kom se Bogu molimo, kao i bez obzira na boju kože, a ono što najmanje treba da nas interesuje kojoj političkoj partiji pripadamo i da samo jaka Budva znači jaku Crnu Goru", poručio je Odžić.