20-10-2023

(VIDEO) Pavličić o aktivnostima MZ Gospoština: Rješenje saobraćajnih gužvi postoji, treba kontaktirati struku

Period nakon glavne turističke sezone u Mjesnoj zajednici „Gospoština“ protiče u znaku razmatranja modaliteta rješavanja dugogodišnjih problema. Tim povodom gošća Jutrom iz Budve bila je članica Savjeta Ivanica Pavličić, koja se posebno osvrnula na učestalost nepropisnog parkiranja i problem buke.


Foto: portal RTV Budva - YouTube/RTV Budva (printscreen)

Kako je Pavičić kazala, održan je prvi sastanak Savjeta sa novim načelnikom Komunalne policije. Na sastanku kojem je prisustvovao predsjednik MZ Gospoština Ljubo Rađenović obećano je da će se istrajati u rješavanju problema u vezi parkinga i nepropisnog parkiranja u ulicama Primorskog bataljona i Mediteranskoj.

"Ovogodišnje ljetnje iskustvo koje imamo jeste veliki broj nepropisno parkiranih vozila upravo na početku ulice kod starog groblja i kod pozicije za odnošenje smeća. To se nije dobro kontrolisalo i rješavalo na terenu, jer upravo mi imamo veliki problem protoka saobraćaja u toku turističke sezone. Stvaraju se čepovi na raznim mjestima i onda ni komunalni policajac, ni pauk služba ne mogu fizički da dođu i riješe neku situaciju", ukazala je ona.

Prema njenim riječima, gužve u saobraćaju nisu samo evidentne tokom ljeta.

"Smatram da u našem gradu koji je prevazišao nekadašnji broj stanovnika imamo i povećanje broja vozila i gužva je i u toku zimskog perioda. Mislim da rukovodioci koji rade u važnim upravama treba da se konsultuju sa ljudima iz saobraćajne struke koji imaju iskustvo i znanje. Potrebno je da se drugačije reguliše saobraćaj u gradu, treba probati naći rješenje, a rješenje postoji. Zašto stalno da plivamo u nekoj zbunjenosti i da gubimo vrijeme na neke saobraćajne situacije? Rješenje definitivno postoji i treba kontaktirati ljude koji imaju znanje", ukazala je Pavličić.

Sa druge strane, problem buke tokom prethodne glavne sezone bio je manje izražen, ali članica MZ Gospoština sugeriše da on treba da trajno bude riješen.

"Mislim da se problem buke trajno može riješiti tako što će grad odlučiti koja je vizija Budve kao turističkog mjesta. Smatram da ljudi na važnim pozicijama treba da imaju visok etički kodeks, mudrost i da pokažu da im je stalo. Isto bih apelovala i da Sekretarijat za privredu povede računa, posebno u periodu pred iduću sezonu, i da pooštri uslove ko sve može čime da se bavi, kakvom privrednom djelatnošću... Nešto jednostavno nije u duhu jednog mediteranskog mjesta, ako ćemo da idemo u tom pravcu", zaključila je.

Pogledajte kompletan snimak gostovanja u Jutrom iz Budve:



M.S.