11-04-2024

(VIDEO) Podsticanje zdravog života među najmlađima u Budvi

U srijedu, 10. aprila u Budvi održana je manifestacija "Najmlađi za sport" u organizaciji privatnih predškolskih ustanova Crne Gore, u saradnji sa sportskim društvima iz sedam gradova. Ova manifestacija, organizovana povodom Svjetskog dana sporta, okupila je preko 200 mališana sa svojim vaspitačima, a sve u cilju podizanja svijesti kod djece o važnosti bavljenja sportom i promociji zdravog načina života.


Foto: PrintScreen RTV Budva/Arhiva

"Afirmišemo zdrave stilove života i ishranu, a kako to djeci bolje približiti nego kroz sport", istakla je Marina Jovanović iz predškolske ustanove "Vini Pu" za Polis.

Veliki broj sportista iz Budve se sa zadovoljstvom odazvao pozivu na druženje sa najmlađim sugrađanima, ističući važnost fizičke aktivnosti u današnjem vremenu sve veće popularnosti moderne tehnologije.

"Jako je važno da djeca imaju što više fizičke aktivnosti, jer je sve više video igara, a sve manje sportova i bavljenja fizičkom aktivnošću u slobodno vrijeme. Nadam se da ćemo im pomoći i podstaći ih da počnu da se bave nekim sportom i steknu nove vještine", kazao je Matija Ćinćur iz OK Budva.

Manifestaciji su se odazvali i predstavnici Bokserskog kluba Budva, Jiu-jitsu kluba Buda, kao i RK Budvanska rivijera, izražavajući zadovoljstvo i želju za češćom organizacijom sličnih događaja.

Utisci mališana su pozitivni, a manifestacija je organizovana u neposrednoj blizini Sportsko-kreativnog centra Budva, uz podršku članova Crvenog krsta Budva.